עוגות מנומרות – קינוח טעים שגם נראה טוב

עוגות מנומרות – השבוע ביקרה אותי גיסתי ורציתי להכין לה עוגות אישיות כקינוח מתוק לאחר הארוחה, מכיוון שגיסתי אלרגית ללקטוז היה לי מאוד חשוב שהעוגות יהיו קלילות ופרווה כמובן. (כדי שכולם יוכלו להנות).
עוגות מנומרות קיבלו את שמם בגלל שהם מכילים פצפוצי שוקולד שנמסים לחלוטין באפייה ומשאירים כתמים זעירים ומתוקים בעקבותם, מה שנותן לעוגה מראה מנומר.
כדי להגיע לקלילות מושלמת ולתת לעוגה טעם מיוחד הוספתי רסק תפוחים שגורם לעוגות לצאת עסיסיות ורכות מאוד, אל תחששו מרסק התפוחים.. הטעם מתמזג בצורה מושלמת עם השוקולד ויוצר טעם חדש וטעים.
זהירות העוגות הללו ממכרות!!

מתכון לעוגות מנומרות
מאת:
מספר מנות: 20
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½ כוס רסק תפוחים (הכי פשוט שתמצאו בעמדת קופסאות השימורים בסופר)
  • ½ כוס שמן
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ⅓ כוס פצפוצי שוקולד (סוכריות לקישוט עוגה בטעם שוקולד)
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טרפו את הביצים, הסוכר והסוכר וניל. הוסיפו את השמן ורסק התפוחים וערבבו עד לאיחוד המרכיבים.
  3. הוסיפו את הקמח וערבבו רק עד שהתערובת אחידה.עוגות אישיות מנומרות - הכנה
  4. את פצפוצי השוקולד שימו בצלחת קטנה עם חצי כפית קמח (הקמח ימנע מהשוקולד לשקוע לתחתית)
  5. את תערובת השוקולד הוסיפו לבלילה ובחשו בעדינות רק עד שהם נבלעים פנימה.
  6. צקו לתבניות שקעים מרופדות בניירות אפייה קטנים (מנג'טים), אני משתמשת בכף גלידה וכך כולם זהים בגודלם.
  7. הכניסו לתנור למשך 18-20 דקות
  8. העוגות מזהיבות מעט וקיסם שננעץ במרכז יצא יבש.
  9. בתאבון!

9 תגובות עבור - “עוגות מנומרות – קינוח טעים שגם נראה טוב”

    1. היי שירן, על מנת להמיר קמח רגיל בקמח מלא יש להוסיף נוזלים ולשנות מעט את זמן האפייה…
      צריך לנסות ואז אדע בצורה מדוייקת יותר. כמובן שתוכלי לנסות בעצמך ולעדכן אותנו…
      יום מקסים.

  1. שלום לדנה! הכנתי את המאפינס המנומרות והוספתי קצת קינמון . משום מה לא יצאו לי מנומרות ושמתי את השוקולד צ'יפס עם הקמח לא יצאו מנומרות אבל יצאו ממש טעימות לארוחה המפסקת תודה shila

    1. היי שילה, השוקולד שבו משתמשים הוא פתיתים קטנים שמוכרים בקופסא כמו הסוכריות הקטנות שמפזרים על עוגה ולא שוקולד צ'יפס, הם לא אמורים לשקוע אך אני שמחה שבכל זאת נהנת מהמתכון…
      גמר חתימה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *