עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס טובות הן העוגיות הכי טעימות שיש, כדי להגיע למתכון טוב צריך הרבה נסיונות והטעם משתנה בהתאם לכמות ולסוג המרכיבים.
המתכון שלי יאפשר לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות אמיתיות… מרקם העוגיה מסטיקי (chewy) ומתוק ויהיה מוכר לכל מי שטעם עוגיית שוקולד צ'יפס בארצות הברית.

מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ 1 כוסות קמח רגיל
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • ¾ כוס שוקולד צ'יפס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף דבש
  • ¼ כפית מלח
הוראות הכנה
  1. חממו תנור לחום של 190 מעלות.
  2. הכינו מיקסר עם וו גיטרה (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
  3. בתוך הקערה ערבבו את החמאה והסוכר למשך דקה.
  4. הוסיפו דבש, תמצית וניל וביצה וערבבו למשך דקה נוספת.
  5. (יש לגרד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
  6. בקערה נפרדת נפו את החומרים היבשים: קמח, מלח ואבקת אפייה והוסיפו לתערובת החמאה.
  7. ערבבו רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה והוסיפו את השוקולד, לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
  8. רפדו תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף הכינו כדורים זהים והניחו אותם מרווחים בתבנית.
  9. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 10-12 דקות ולא יותר, העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
  10. את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
  11. בתאבון!
הערות
עוגיות שוקולד צ'יפס - מיקום העוגיות בתבניתכדי להכין עוגיות זהות בגודלן וללא מאמץ, אפשר להשתמש בכף גלידה עם הלחצן שמשחרר את תוכן הכף.. כך ניתן להכין עוגיות זהות בגודלן ולהימנע מלגעת בבצק.

תמונות הכנה – עוגיות שוקולד צ'יפס


8 תגובות עבור - “עוגיות שוקולד צ'יפס”

  1. עושה את המתכון שלך כבר שנתיים כל שבועיים מחדשת את המלאי… הכי קרוב לשוקולד צ'יפס המקורי והאהוב.
    תודה🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    1. היי טלי, אני משתמשת בקוטר סטנדרטי של כ-5 ס״מ והעוגיות יוצאות בגודל המסורתי כמו הקנויות.
      את יכולה לעשות כדורים קטנים יותר ולהפחית מזמן האפייה.
      יום מקסים

  2. סוף סוף מתכון מנצח ממש טעם כמו בארה"ב , הכנתי כמות כפולה , בטעות נשפך יותר מדי וניל ששיבח את הטעם, מומלץ לגלגל כדורים קטנים ביד משומנת או רטובה במעט מים , יצאו 4 תבניות נאות וטעימות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *