• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק תירס – מתוק טעים ומומלץ בחום

4 באוקטובר 2012 by דנה רביב 14 תגובות

הסתיו והגשמים מתקרבים ולכן חשבתי שהגיע הזמן להעלות מתכון למרק מוצלח במיוחד, מרק תירס.
הילדים שלי מאוד אוהבים מרק תירס מתוק מאז שטעמו את המרק הזה, לכן אני מאוד מרוצה ממנו (המון ילדים לא אוהבים מרקים אבל אני ממליצה לנסות את המתכון הבא למרק תירס, אצלנו הוא היה הצלחה גדולה).
הטעם של המרק תירס יהיה מאוד מוכר לכל מי שאי פעם הזמין מרק תירס במסעדה סינית בארץ.

הדפסה
מתכון למרק תירס
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  30 דקות
מרכיבים
  • 1 קופסת גרגירי תירס כולל הנוזלים - 550 גרם
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפיות קורנפלור מעורבב ב- ¼ כוס מים קרים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות סוכר גדושות
  • 1 כפית מלח
  • ביצה טרופה
הוראות הכנה
  1. צקו לתוך סיר בינוני ⅓ מכמות התירס (גם ⅓ מכמות הנוזלים)
  2. את התירס הנותר רסקו בעזרת מוט בלנדר ידני או מעבד מזון והוסיפו לסיר.
  3. הוסיפו את הסויה, המלח, המים, אבקת המרק והסוכר וערבבו.
  4. בשלו על אש בינונית עד רתיחה בערך 10 דקות, צקו את תערובת הקורנפלור וערבבו כדי שלא יווצרו גושים.
  5. את הביצה הטרופה הוסיפו תוך כדי ערבוב המרק (על מנת שלא תתקרש מיד).
  6. בשלו לעוד 5 דקות נוספות והגישו.
  7. בתאבון!
הערות
ניתן בקלות להכפיל את המתכון ולהגיש כשמארחים כמות גדולה של אנשים.
3.5.3251

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:כשר לפסח, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חגית תגובה מאת:

    4 בנובמבר 2016 אל8:16

    האם זה מרק שאפשר לשים במקרר ולחמם למחרת? או שלא רצוי כלל?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2016 אל9:55

      היי חגית,
      בוודאי שאפשר.
      יום מקסים.

      הגב
  2. ניצן תגובה מאת:

    27 במאי 2016 אל17:46

    היי דנה, הרבה זמן רציתי להכין מרק תירס, והמתכון שלך קל ומושלם!! יצא כל כך טעים! תודה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2016 אל13:25

      היי ניצן, כיף לשמוע!
      יום מקסים.

      הגב
  3. הודיה תגובה מאת:

    28 בינואר 2016 אל14:18

    היי:)
    אפשרי להחליף את הקורנפלור במשהו אחר שקצת יותר נפוץ בבית?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בפברואר 2016 אל22:27

      היי הודיה מתנצלת שלא עניתי קודם.
      רצוי להשתמש רק בקורנפלור מאחר ואין לו טעם כלל והוא מסמיך את המרק נהדר.
      במידה ואין לך תוכלי לוותר עליו והמרק יהיה פשוט דליל את עדיין טעים מאוד.
      ערב טוב…

      הגב
  4. לילי תגובה מאת:

    4 במרץ 2014 אל14:11

    שלום, רציתי לדעת האם אפשר לוותר על המרק עוף?
    לא נוהגת להשתמש בזה…….

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 במרץ 2014 אל9:31

      היי לילי, את יכולה לוותר על אבקת המרק אך תצטרכי להוסיף מעט יותר מלח, סויה וסוכר כדי להעצים את הטעם. (התאימי זאת לטעמך האישי…)
      יום מקסים.

      הגב
  5. לינדה תגובה מאת:

    17 בדצמבר 2013 אל14:08

    דנה שלום, אי שם בשנות השמונים הייתי במסעדות מזמינה מרק תירס ונשאר לי טעם וזכרון טוב ורוצה להכין היום את המרק, שאלה, את טוחנת את 2/3 התירס שנותר בקופסה יחד עם הנוזלים ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בדצמבר 2013 אל14:33

      היי לינדה, אכן טוחנים את 2/3 התירס שנותר יחד עם הנוזלים.
      בתאבון!

      הגב
  6. ורד תגובה מאת:

    27 בספטמבר 2013 אל10:10

    האם משתמשים גם במים של התירס מהקופסה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 בספטמבר 2013 אל10:19

      היי ורד, אכן משתמשים גם בנוזלים של התירס.
      שבת שלום.

      הגב
      • Susi Levy תגובה מאת:

        23 בינואר 2020 אל14:27

        איזה גודל קופסת תירס?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          27 במאי 2020 אל10:43

          היי
          תודה על התגובה
          המתכון עודכן… 550 גרם
          תודה רבה

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים