מרק תירס – מתוק טעים ומומלץ בחום

הסתיו והגשמים מתקרבים ולכן חשבתי שהגיע הזמן להעלות מתכון למרק מוצלח במיוחד, מרק תירס.
הילדים שלי מאוד אוהבים מרק תירס מתוק מאז שטעמו את המרק הזה, לכן אני מאוד מרוצה ממנו (המון ילדים לא אוהבים מרקים אבל אני ממליצה לנסות את המתכון הבא למרק תירס, אצלנו הוא היה הצלחה גדולה).
הטעם של המרק תירס יהיה מאוד מוכר לכל מי שאי פעם הזמין מרק תירס במסעדה סינית בארץ.

מתכון למרק תירס
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 קופסת גרגירי תירס כולל הנוזלים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפיות קורנפלור מעורבב ב- ¼ כוס מים קרים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות סוכר גדושות
  • 1 כפית מלח
  • ביצה טרופה
הוראות הכנה
  1. צקו לתוך סיר בינוני ⅓ מכמות התירס (גם ⅓ מכמות הנוזלים)
  2. את התירס הנותר רסקו בעזרת מוט בלנדר ידני או מעבד מזון והוסיפו לסיר.
  3. הוסיפו את הסויה, המלח, המים, אבקת המרק והסוכר וערבבו.
  4. בשלו על אש בינונית עד רתיחה בערך 10 דקות, צקו את תערובת הקורנפלור וערבבו כדי שלא יווצרו גושים.
  5. את הביצה הטרופה הוסיפו תוך כדי ערבוב המרק (על מנת שלא תתקרש מיד).
  6. בשלו לעוד 5 דקות נוספות והגישו.
  7. בתאבון!
הערות
ניתן בקלות להכפיל את המתכון ולהגיש כשמארחים כמות גדולה של אנשים.

12 תגובות עבור - “מרק תירס – מתוק טעים ומומלץ בחום”

  1. היי דנה, הרבה זמן רציתי להכין מרק תירס, והמתכון שלך קל ומושלם!! יצא כל כך טעים! תודה רבה

    1. היי הודיה מתנצלת שלא עניתי קודם.
      רצוי להשתמש רק בקורנפלור מאחר ואין לו טעם כלל והוא מסמיך את המרק נהדר.
      במידה ואין לך תוכלי לוותר עליו והמרק יהיה פשוט דליל את עדיין טעים מאוד.
      ערב טוב…

    1. היי לילי, את יכולה לוותר על אבקת המרק אך תצטרכי להוסיף מעט יותר מלח, סויה וסוכר כדי להעצים את הטעם. (התאימי זאת לטעמך האישי…)
      יום מקסים.

  2. דנה שלום, אי שם בשנות השמונים הייתי במסעדות מזמינה מרק תירס ונשאר לי טעם וזכרון טוב ורוצה להכין היום את המרק, שאלה, את טוחנת את 2/3 התירס שנותר בקופסה יחד עם הנוזלים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *