עוגת שיש (פרווה)

לקראת סוף השבוע התחשק לי להכין עוגת שיש פרווה פשוטה שתשתלב טוב עם הכוס קפה של הבוקר 🙂 .
את העוגת השיש שלי ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק ולקבל את העוגה בצורתה הקלאסית אבל הפעם החלטתי לאפות אותה בתבנית קוגלהוף כדי לתת לה צורה מעניינת יותר.
אגב, למתכון שלי יש יתרון נוסף, הוא לא כולל מרכיבים חלביים כך שהתוצאה היא עוגת שיש פרווה עם טעם משגע.

מתכון לעוגת שיש
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להחליף בגביע דנונה או שמנת חמוצה, העוגה תתקבל נימוחה יותר אבל חלבית)
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • כפית גדושה קקאו
  • כפית גדושה שוקולית
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים 2-3 דקות את הביצים, סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. (אפשר לוותר על ההקצפה אך העוגה תהיה פחות אוורירית).
  4. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים.
  5. משמנים תבנית ויוצקים כ-2/3 מהבלילה, מוסיפים לקערה את הקקאו והשוקולית ומערבבים עד שאין גושים.
  6. שופכים מעל את התערובת שנותרה ובעזרת מזלג יוצרים שילוב בין התערובות לאורך העוגה (שלב זה יוצר את השילוב הצבעים האופיניים לעוגות שיש).
  7. אופים למשך 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, אם אופים בתבניות אינגליש קייק הזמן יתקצר במספר דקות ולכן עדיף לבדוק אותה אחרי 30 דקות כדי שלא תתייבש.

עוגת שיש (פרווה) – תמונות הכנה


21 תגובות עבור - “עוגת שיש (פרווה)”

  1. שלום
    באיזה קוטר תבנית קגלהוף השתמשת? יש לי רק תבנית קגלהוף 23 ס"מ. האם היא מתאימה?
    תודה

    1. היי מירי, את כל העוגה את יכולה להכין ללא מיקסר, מה שחשוב הוא שלאחר שהקמח נבלע בתערובת עוצרים מיד את פעולת הבחישה מאחר וככל שמערבבים קמח הוא מקשה את העוגה.
      בהצלחה.

  2. היי דנה – איך התערובת יוצאת לך תפוחה אחרי 2 – 3 דקות? (סעיף 2 )

    אצלי -במיקסר לוקח לפחות 8 דקות.תודה

    1. היי ענת, תהליך ההקצפה של הביצים הוא שונה ממיקסר למיקסר. בנוסף לכך ככל שהביצים קרות יותר ההקצפה תמשך יותר זמן. ממליצה לך להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר כדי להאיץ בתהליך ההקצפה. בכל אופן התוצאה זהה ללא קשר לזמן ההקצפה.
      בהצלחה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *