• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת שיש (פרווה)

19 בספטמבר 2012 by דנה רביב 23 תגובות

לקראת סוף השבוע התחשק לי להכין עוגת שיש פרווה פשוטה שתשתלב טוב עם הכוס קפה של הבוקר 🙂 .
את העוגת השיש שלי ניתן לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק ולקבל את העוגה בצורתה הקלאסית אבל הפעם החלטתי לאפות אותה בתבנית קוגלהוף כדי לתת לה צורה מעניינת יותר.
אגב, למתכון שלי יש יתרון נוסף, הוא לא כולל מרכיבים חלביים כך שהתוצאה היא עוגת שיש פרווה עם טעם משגע.

הדפסה
מתכון לעוגת שיש
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (ניתן להחליף בגביע דנונה או שמנת חמוצה, העוגה תתקבל נימוחה יותר אבל חלבית)
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • כפית גדושה קקאו
  • כפית גדושה שוקולית
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים 2-3 דקות את הביצים, סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. (אפשר לוותר על ההקצפה אך העוגה תהיה פחות אוורירית).
  4. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקמח ומערבבים עד שהתערובת ללא גושים.
  5. משמנים תבנית ויוצקים כ-2/3 מהבלילה, מוסיפים לקערה את הקקאו והשוקולית ומערבבים עד שאין גושים.
  6. שופכים מעל את התערובת שנותרה ובעזרת מזלג יוצרים שילוב בין התערובות לאורך העוגה (שלב זה יוצר את השילוב הצבעים האופיניים לעוגות שיש).
  7. אופים למשך 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי, אם אופים בתבניות אינגליש קייק הזמן יתקצר במספר דקות ולכן עדיף לבדוק אותה אחרי 30 דקות כדי שלא תתייבש.
3.3.3077

עוגת שיש (פרווה) – תמונות הכנה

עוגת שיש - שלב הכנה
עוגת שיש - לאחר אפיה
עוגת שיש - מוכנה להגשה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:סוכות, עוגות בחושות, עוגת השבוע, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מיה תגובה מאת:

    23 בינואר 2021 אל18:21

    עוגה מעולה, יוצאת תמיד!
    שנים הכנתי את הגרסה החלבית.
    לדעתי הפרווה טעימה יותר. אני מכינה בתבנית מלבנית וחותכת כמו בראוניס.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 בינואר 2021 אל17:31

      היי מיה
      תודה רבה על תגובתך, שמחה שאהבת!
      שבוע טוב

      הגב
  2. ריקי תגובה מאת:

    28 בדצמבר 2018 אל13:17

    שלום,
    אחלה מתכונים כל הכבוד,
    כל הכבוד לך על כל התשובות שאת עונה לכולם.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2019 אל11:48

      היי ריקי
      תודה על תגובתך
      שבוע טוב

      הגב
  3. ענבל תגובה מאת:

    20 באוקטובר 2017 אל12:21

    במידה ואני רוצה להפוך לחלבי, משנה כמה אחוזי שומן הדנונה? אפשר לשים חצי כוס חלב במקום?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2017 אל11:11

      היי ענבל
      אין שום משמעות לאחוזי השומן.
      המעדן עוזר לעוגה להיות מאוד רכה, ממליצה לא לוותר עליו.
      יום מקסים

      הגב
  4. תמי תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2017 אל9:34

    עוגה מעולה. אפיתי כבר כמה פעמים. תודה!

    הגב
  5. מאיה תגובה מאת:

    1 בספטמבר 2015 אל16:06

    ניתן להשתמש בקמח מלא?

    הגב
  6. שיר תגובה מאת:

    18 במאי 2015 אל20:37

    העוגה מאוד טעימה , מתכון מצויין
    תודה רבה לך?

    הגב
  7. אילה תגובה מאת:

    28 בדצמבר 2014 אל9:31

    בוקר טוב,

    תודה עבור המתכון.

    האם אפשר בתבנית 24 רגילה?

    תודה,

    אילה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 בינואר 2015 אל11:12

      היי אילה, ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 24 ס״מ רגילה או 2 תבניות אינגליש קייק. (חד פעמיות)
      יום טוב.

      הגב
  8. לנה תגובה מאת:

    26 בדצמבר 2014 אל13:06

    היי דנה

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל עם אבקת אפיה?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 בינואר 2015 אל11:09

      היי לנה, ניתן להמיר את הקמח התופח באותה כמות של קמח רגיל בתוספת כפית וחצי של אבקת אפייה.
      יום טוב.

      הגב
  9. הדס שחר תגובה מאת:

    22 באפריל 2014 אל8:50

    שלום
    באיזה קוטר תבנית קגלהוף השתמשת? יש לי רק תבנית קגלהוף 23 ס"מ. האם היא מתאימה?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באפריל 2014 אל11:31

      היי הדס, התבנית שלך תהיה מצויינת…
      יום מקסים.

      הגב
  10. מירי תגובה מאת:

    8 בינואר 2014 אל15:53

    אחריי שמערבבים במיקסר את הבצים ממשיכים אם הקמח גם במיקסר או אם כף

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בינואר 2014 אל19:52

      היי מירי, את כל העוגה את יכולה להכין ללא מיקסר, מה שחשוב הוא שלאחר שהקמח נבלע בתערובת עוצרים מיד את פעולת הבחישה מאחר וככל שמערבבים קמח הוא מקשה את העוגה.
      בהצלחה.

      הגב
  11. ענת תגובה מאת:

    18 ביולי 2013 אל11:30

    היי דנה – איך התערובת יוצאת לך תפוחה אחרי 2 – 3 דקות? (סעיף 2 )

    אצלי -במיקסר לוקח לפחות 8 דקות.תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 ביולי 2013 אל14:30

      היי ענת, תהליך ההקצפה של הביצים הוא שונה ממיקסר למיקסר. בנוסף לכך ככל שהביצים קרות יותר ההקצפה תמשך יותר זמן. ממליצה לך להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר כדי להאיץ בתהליך ההקצפה. בכל אופן התוצאה זהה ללא קשר לזמן ההקצפה.
      בהצלחה…

      הגב
  12. ספיר תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2012 אל22:55

    מתכון מעולה! הילדים התאהבו בעוגה, הייתי צריכה להכין אותה פעמיים 🙂

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      24 בספטמבר 2012 אל19:42

      תודה ספיר 🙂

      הגב
      • אלינור תגובה מאת:

        18 בדצמבר 2013 אל12:42

        לא צריך להפריד את הביצים?
        תודה

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          18 בדצמבר 2013 אל14:29

          היי אלינור, אין צורך להפריד את הביצים.

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים