• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת דבש

14 בספטמבר 2012 by דנה רביב 45 תגובות

ראש השנה הוא סיבה מצויינת להכין עוגת דבש, ולכן החלטתי לחלוק עם כולם את המתכון שלי לעוגת דבש בחושה.
היתרון הגדול הוא שהמתכון שלי מאוד פשוט להכנה ולא לוקח יותר מ  15 דקות הכנה + זמן אפיה.

הדפסה
מתכון לעוגת דבש
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • ½ כוס תה חזק (קר) - להכין חצי כוס תה חזק ולהמתין שיתקרר.
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2 כפיות גדושות של קינמון
מרכיבי הציפוי
  • 2 כפיות דבש
  • 3 כפות מים רותחים
הוראות הכנה
  1. חממו תנור ל 170 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר, דבש, תה ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו את הקמח והקינמון והמשיכו לערבב עד שתתקבל תערובת ללא גושים.
  4. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק).

אפיה
  1. אופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דקות.

הכנת הציפוי
  1. מערבבים את הדבש והמים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה שתשמש אותנו לציפוי של העוגת דבש.

  2. כשהעוגות דבש מוכנות, הוציאו את התבניות מהתנור ובעזרת כפית צקו לאט את תערובת הדבש והמים בצורה אחידה.
הערות
טיפ: ניתן לאפות גם בתבניות מאפינס אישיות אך שימו לב שזמן האפיה צריך להתקצר ל-17 דקות.

שימו לב: מומלץ לאפשר לעוגה להתקרר מעט ולספוג את הציפוי לפני ההגשה.


בתאבון!
3.2.2124

 

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:סוכות, עוגות בחושות, פחות מחצי שעה, פרווה, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דינה תגובה מאת:

    18 בספטמבר 2017 אל8:43

    היי

    רוצה להכין את העוגה לגן הילדים. מכיוון שבתה יש קפאין ומדובר בילדים קטנים, אני שוקלת לוותר על התה. האם אפשרי ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בספטמבר 2017 אל17:18

      היי דינה
      כמות התה במתכון היא לא גדולה והקפאין בכמות כזו לא משמעותי כלל.
      אני לא ממליצה לוותר על התה מכיון שהוא מאוד מוסיף לעוגה ולא יהיה מורגש, בכל שנה אני מכינה לילדים בגן ובבית הספר.
      שנה טובה ומתוקה

      הגב
  2. רחל ש תגובה מאת:

    26 בספטמבר 2016 אל19:05

    שלום דנה.
    המתכון נראה מעולה!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין באישי קאפקייקס ולא בתבנית ואם כן כמה קאפקייקס לדעתך יצא?
    תודה רבה

    הגב
    • שרה תגובה מאת:

      3 באוקטובר 2016 אל16:48

      תקשיבי יקירתי בהתחלה הייתי סקפטית לגבי המתכון הזה אבל מאחר והתמונה נראית נהדרת אמרתי – ננסה. לפני כשעה העוגה יצאה מהתנור וזו עוגת הדבש הכי מוצלחת וטעימה שהכנתי אי פעם. וכל כך קל להכין!!! תבורכי ושנה טובה ומתוקה

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        6 באוקטובר 2016 אל9:48

        היי שרה,
        מאוד שמחה לשמוע…
        שנה מקסימה

        הגב
  3. חגית תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2015 אל23:36

    עוגה מדהימה, הכנתי אותה עם קמח ״כרגיל״ נטול גלוטן וחבילת אבקת אפייה, ויצאו שתי עוגות גבוהות ויפות! תודה

    הגב
  4. חן תגובה מאת:

    10 בספטמבר 2015 אל10:12

    העוגה יצאה טעימה ממש משום מה פחות טעם של דבש יותר קייינמון ואני לא יודעת למה אבל היא יצאה לי יותר בהיקה מבתמונה פה.
    אבל טעימה האם אפשר הסבר למה יצא לי שונה אשמח ושנה טובה ומבורכת.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בספטמבר 2015 אל22:12

      שלום חן,
      קיימים המון סוגים של דבש, חלקם בעלי טעם חזק וחלקם פחות. במקרה שלך כנראה שטעם הקינמון השתלט על טעם הדבש.
      לגבי צבע העוגה – חוזק התה, סוגו וסוג הדבש משפיעים על הצבע של העוגה. אני משתמשת בדבש כהה (מרמת הגולן) ותה ויצוקי מאוד מרוכז וחזק (אני משאירה את התיון לזמן ממושך במים), כתוצאה מכך העוגה אצלי יצאה כהה יותר.

      אני שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה, שיהיה חג שמח ושנה טובה.

      הגב
  5. ריקי תגובה מאת:

    3 במאי 2015 אל16:33

    נתכון מנצח: הכנתי אתמול עם נכדותי (5,2) כולנו נהננו מההכנה ומהתוצאה. תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 במאי 2015 אל20:52

      היי ריקי,
      שמחה לשמוע! חג שמח.

      הגב
  6. נטע תגובה מאת:

    6 באוקטובר 2014 אל21:01

    חיפשתי מתכון לעוגת דבש וזה המתכון הראשון שעלה לי.. עוגה מעולה טעימה ונמסה בפה, מתכון פשוט אליפות.. תודה רבה…

    הגב
  7. אביבה ישראלי תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2014 אל17:53

    אני משתמשת בקמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף?
    תודה וחג שמח!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      21 בספטמבר 2014 אל18:13

      היי אביבה, את יכולה להמיר את הקמח התופח ב-3 כוסות קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה.
      חג שמח.

      הגב
  8. נתנאל תגובה מאת:

    9 בספטמבר 2014 אל13:46

    היי תגידי אפשר לעשות את העוגה בתבנית מלבנית אחת או בתבנית עגולה אחת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      10 בספטמבר 2014 אל21:41

      היי נתנאל, אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית עו עגולה, אם משתמשים בעגולה אז כדאי בקוטר 24 ס״מ.
      בתבנית מלבנית היא עלולה להיות מעט נמוכה ולכן כדאי להשתמש בתבנית A4 לפחות…
      חג שמח.

      הגב
  9. ביקרי תגובה מאת:

    5 בספטמבר 2014 אל14:32

    *היי אני מחשת עוגה קלילה לראש השנה ומצאתי את זאת ויש לי כמה שאלות:) האם אפשר לוותר על קינמון? השאלה השנייה אם אפשר להפחית מכמות הדבש כי גם הציפוי כזה וגם בתוך העוגה יש..? או שפשוט מעל לשים סירופ סוכר(סוכר ומים) או אבקת סוכר?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2014 אל9:51

      בוקר טוב,
      אפשר לוותר על הקינמון אך לדעתי לא כדאי מאחר והוא מאוד מוסיף לעוגת דבש…
      את יכולה לפזר מעל לעוגה אבקת סוכר (העוגה תהיה פחות לחה).
      אפשר גם סירופ סוכר וכך העוגה תהיה עסיסית יותר.
      חג שמח…

      הגב
      • עמרי תגובה מאת:

        14 בספטמבר 2014 אל12:08

        היי. האם ב"לערבב" הכוונה היא במיקסר, או פשוט בכף עד שהופך לתערובת אחידה?
        תודה מראש

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          15 בספטמבר 2014 אל10:10

          היי עמרי,
          אין צורך להשתמש במיקסר, מערבבים בקערה עד לתערובת אחידה.
          רצוי לערבב בעזרת מטרפה במקום כף… (מהר יותר…)
          חג שמח.

          הגב
  10. ביקרי תגובה מאת:

    5 בספטמבר 2014 אל12:54

    היי התחלתי כבר לחפש מתכון לעוגה מוצלחת לראש השנה

    הגב
  11. אושרית תגובה מאת:

    10 בינואר 2014 אל0:21

    פשוט אין על העוגות שלך כולן מוצלחות

    הגב
  12. יסמין תגובה מאת:

    6 בינואר 2014 אל10:05

    היי דנה,

    רציתי לשאול האם את שמה את שתי התבניות בתנור ביחד ?

    ואם כן על איזו תוכנית ? טורבו ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 בינואר 2014 אל9:56

      היי יסמין, אני אופה את שתי התבניות יחד על אותה הרשת ובאותו הגובה ולכן אין צורך להשתמש בתוכנית טורבו. אני משתמשת בתוכנית של אפיה רגילה. (משתמשים בטורבו כאשר אופים בכמה מגשים אחד מתחת לשני וכך תוכנית הטורבו מאפשרת פיזור אחיד של החום).
      יום מקסים.

      הגב
  13. רחלי תגובה מאת:

    19 בספטמבר 2013 אל13:11

    מתכון מצויין!!!
    תודה רבה העוגה יצאה עסיסית ומאוד טעימה.
    שנה טובה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בספטמבר 2013 אל13:26

      תודה על התגובה רחלי, חג שמח.

      הגב
  14. דוד תגובה מאת:

    5 בספטמבר 2013 אל14:21

    הכנתי לכבוד החג והיתה התלהבות גורפת ממנה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 בספטמבר 2013 אל19:18

      שמחה לשמוע, תודה על התגובה

      הגב
    • לימור תגובה מאת:

      6 בספטמבר 2013 אל17:15

      שלום דנה רביב כרגע המתכון לעוגה בתנור והכנתי בתבניות מאפינס עם קמח ללא גלוטן עברו 17 דקות וזה לא מוכן מה לדעתך לא עשיתי טוב ? תודה וחג שמח

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        6 בספטמבר 2013 אל17:59

        שלום לימור, לצערי עדיין לא אפיתי את העוגה הזו עם קמח ללא גלוטן כך שאני לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת. באפייה ללא גלוטן יש חשיבות רבה לתערובת הקמח ולתוספים כגון קסנטן גאם (סיבים תזונתיים מתירס) שתורמים למרקם מוצק ומתאימים במיוחד בעוגות בחושות.
        את צריכה לשנות את מרכיבי התערובת ולהוסיף נוזלים או קמח בהתאם למרקם, יתכן וחסר לך קמח בבלילה.

        הגב
  15. ריקי כהן תגובה מאת:

    3 בספטמבר 2013 אל17:03

    היי,אם אין לי סודה לשתייה זה נורא או אפשר להוסיף עוד אפייה??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      3 בספטמבר 2013 אל17:16

      היי ריקי, את מתכוונת למתכון של עוגת הדבש? כי בעוגה זו משתמשים בקמח תופח ולא באבקת אפייה או סודה לשתייה.

      הגב
  16. איילת תגובה מאת:

    3 בספטמבר 2013 אל0:06

    תודה רבה..:)

    הגב
  17. איילת תגובה מאת:

    2 בספטמבר 2013 אל20:28

    שנה טובה. האם אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים במקום חצי כוס קמח?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בספטמבר 2013 אל20:31

      שלום איילת, אין צורך להפחית בכמות הקמח, את יכולה להוסיף אגוזים.

      הגב
  18. גוסטה תגובה מאת:

    1 בספטמבר 2013 אל14:24

    ,תודה רבה על המתכון. עוגה טעימה וקלה להכנה

    הגב
  19. טולי תגובה מאת:

    31 באוגוסט 2013 אל21:50

    בס"ד
    שלום ושבוע מבורך!

    תודה רבה ותבורכי על המתכון המעולה!
    רק שתי שאלות (הצעות?)
    1- האם אפשרי להחליף הדבש בסילאן?
    2- האם אפשרי או יוסיף פה לעוגה להוסיף קצת סודה לשתיה?

    שנה טובה ומתוקהה
    טולי

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      31 באוגוסט 2013 אל22:00

      שלום טולי, אני לא ממליצה להחליף את הדבש בסילאן מאחר ודבש הוא המרכיב העיקרי בעוגת הדבש וזה ישנה את טעמה.
      לגבי הסודה לשתיה, העוגה מכילה קמח תופח ולכן אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
      בהצלחה.

      הגב
  20. מיכאלה צפיר תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2013 אל20:28

    תודה על המתכון, עוגת דבש ממש קלה להכנה וטעימה מאוד.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      30 באוגוסט 2013 אל12:16

      חג שמח מיכאלה.

      הגב
  21. שיר תגובה מאת:

    29 באוגוסט 2013 אל20:16

    עוגת דבש מעולה!! מומלץ בחום לכולם.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      30 באוגוסט 2013 אל12:16

      תודה שיר, חג שמח.

      הגב
  22. דורין תגובה מאת:

    21 בספטמבר 2012 אל20:02

    אני גם זכיתי לטעום!!! עוגה מעולה… מתכון מנצח:):):)

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      21 בספטמבר 2012 אל22:51

      תודה על הדירוג דורין, שמחה שאהבת.

      הגב
  23. יעל תגובה מאת:

    14 בספטמבר 2012 אל19:41

    מתכון מצויין!, איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך כי העוגת דבש הזו מושלמת.
    שנה טובה!

    הגב
    • דנה תגובה מאת:

      15 בספטמבר 2012 אל9:12

      תודה על התגובה והדירוג יעל, שמחה שאהבת את המתכון.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים