עוגת דבש

ראש השנה הוא סיבה מצויינת להכין עוגת דבש, ולכן החלטתי לחלוק עם כולם את המתכון שלי לעוגת דבש בחושה.
היתרון הגדול הוא שהמתכון שלי מאוד פשוט להכנה ולא לוקח יותר מ  15 דקות הכנה + זמן אפיה.

מתכון לעוגת דבש
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • ½ כוס תה חזק (קר) - להכין חצי כוס תה חזק ולהמתין שיתקרר.
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2 כפיות גדושות של קינמון
מרכיבי הציפוי
  • 2 כפיות דבש
  • 3 כפות מים רותחים
הוראות הכנה
  1. חממו תנור ל 170 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר, דבש, תה ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו את הקמח והקינמון והמשיכו לערבב עד שתתקבל תערובת ללא גושים.
  4. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק).

אפיה
  1. אופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דקות.

הכנת הציפוי
  1. מערבבים את הדבש והמים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה שתשמש אותנו לציפוי של העוגת דבש.

  2. כשהעוגות דבש מוכנות, הוציאו את התבניות מהתנור ובעזרת כפית צקו לאט את תערובת הדבש והמים בצורה אחידה.
הערות
טיפ: ניתן לאפות גם בתבניות מאפינס אישיות אך שימו לב שזמן האפיה צריך להתקצר ל-17 דקות.

שימו לב: מומלץ לאפשר לעוגה להתקרר מעט ולספוג את הציפוי לפני ההגשה.


בתאבון!

 


45 תגובות עבור - “עוגת דבש”

  1. היי

    רוצה להכין את העוגה לגן הילדים. מכיוון שבתה יש קפאין ומדובר בילדים קטנים, אני שוקלת לוותר על התה. האם אפשרי ?

    1. היי דינה
      כמות התה במתכון היא לא גדולה והקפאין בכמות כזו לא משמעותי כלל.
      אני לא ממליצה לוותר על התה מכיון שהוא מאוד מוסיף לעוגה ולא יהיה מורגש, בכל שנה אני מכינה לילדים בגן ובבית הספר.
      שנה טובה ומתוקה

  2. שלום דנה.
    המתכון נראה מעולה!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין באישי קאפקייקס ולא בתבנית ואם כן כמה קאפקייקס לדעתך יצא?
    תודה רבה

    1. תקשיבי יקירתי בהתחלה הייתי סקפטית לגבי המתכון הזה אבל מאחר והתמונה נראית נהדרת אמרתי – ננסה. לפני כשעה העוגה יצאה מהתנור וזו עוגת הדבש הכי מוצלחת וטעימה שהכנתי אי פעם. וכל כך קל להכין!!! תבורכי ושנה טובה ומתוקה

  3. עוגה מדהימה, הכנתי אותה עם קמח ״כרגיל״ נטול גלוטן וחבילת אבקת אפייה, ויצאו שתי עוגות גבוהות ויפות! תודה

  4. העוגה יצאה טעימה ממש משום מה פחות טעם של דבש יותר קייינמון ואני לא יודעת למה אבל היא יצאה לי יותר בהיקה מבתמונה פה.
    אבל טעימה האם אפשר הסבר למה יצא לי שונה אשמח ושנה טובה ומבורכת.

    1. שלום חן,
      קיימים המון סוגים של דבש, חלקם בעלי טעם חזק וחלקם פחות. במקרה שלך כנראה שטעם הקינמון השתלט על טעם הדבש.
      לגבי צבע העוגה – חוזק התה, סוגו וסוג הדבש משפיעים על הצבע של העוגה. אני משתמשת בדבש כהה (מרמת הגולן) ותה ויצוקי מאוד מרוכז וחזק (אני משאירה את התיון לזמן ממושך במים), כתוצאה מכך העוגה אצלי יצאה כהה יותר.

      אני שמחה לשמוע שהעוגה יצאה טעימה, שיהיה חג שמח ושנה טובה.

  5. חיפשתי מתכון לעוגת דבש וזה המתכון הראשון שעלה לי.. עוגה מעולה טעימה ונמסה בפה, מתכון פשוט אליפות.. תודה רבה…

    1. היי נתנאל, אפשר להכין את העוגה בתבנית מלבנית עו עגולה, אם משתמשים בעגולה אז כדאי בקוטר 24 ס״מ.
      בתבנית מלבנית היא עלולה להיות מעט נמוכה ולכן כדאי להשתמש בתבנית A4 לפחות…
      חג שמח.

  6. *היי אני מחשת עוגה קלילה לראש השנה ומצאתי את זאת ויש לי כמה שאלות:) האם אפשר לוותר על קינמון? השאלה השנייה אם אפשר להפחית מכמות הדבש כי גם הציפוי כזה וגם בתוך העוגה יש..? או שפשוט מעל לשים סירופ סוכר(סוכר ומים) או אבקת סוכר?

    1. בוקר טוב,
      אפשר לוותר על הקינמון אך לדעתי לא כדאי מאחר והוא מאוד מוסיף לעוגת דבש…
      את יכולה לפזר מעל לעוגה אבקת סוכר (העוגה תהיה פחות לחה).
      אפשר גם סירופ סוכר וכך העוגה תהיה עסיסית יותר.
      חג שמח…

  7. היי דנה,

    רציתי לשאול האם את שמה את שתי התבניות בתנור ביחד ?

    ואם כן על איזו תוכנית ? טורבו ?

    1. היי יסמין, אני אופה את שתי התבניות יחד על אותה הרשת ובאותו הגובה ולכן אין צורך להשתמש בתוכנית טורבו. אני משתמשת בתוכנית של אפיה רגילה. (משתמשים בטורבו כאשר אופים בכמה מגשים אחד מתחת לשני וכך תוכנית הטורבו מאפשרת פיזור אחיד של החום).
      יום מקסים.

    1. שלום דנה רביב כרגע המתכון לעוגה בתנור והכנתי בתבניות מאפינס עם קמח ללא גלוטן עברו 17 דקות וזה לא מוכן מה לדעתך לא עשיתי טוב ? תודה וחג שמח

      1. שלום לימור, לצערי עדיין לא אפיתי את העוגה הזו עם קמח ללא גלוטן כך שאני לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת. באפייה ללא גלוטן יש חשיבות רבה לתערובת הקמח ולתוספים כגון קסנטן גאם (סיבים תזונתיים מתירס) שתורמים למרקם מוצק ומתאימים במיוחד בעוגות בחושות.
        את צריכה לשנות את מרכיבי התערובת ולהוסיף נוזלים או קמח בהתאם למרקם, יתכן וחסר לך קמח בבלילה.

  8. בס"ד
    שלום ושבוע מבורך!

    תודה רבה ותבורכי על המתכון המעולה!
    רק שתי שאלות (הצעות?)
    1- האם אפשרי להחליף הדבש בסילאן?
    2- האם אפשרי או יוסיף פה לעוגה להוסיף קצת סודה לשתיה?

    שנה טובה ומתוקהה
    טולי

    1. שלום טולי, אני לא ממליצה להחליף את הדבש בסילאן מאחר ודבש הוא המרכיב העיקרי בעוגת הדבש וזה ישנה את טעמה.
      לגבי הסודה לשתיה, העוגה מכילה קמח תופח ולכן אין צורך להוסיף סודה לשתיה.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *