• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

קיש בטטה

22 ביולי 2012 by דנה רביב 2 תגובות


אני מאוד אוהבת קיש, הבעיה היא שאני לא ממש אוהבת את הקלוריות שנלוות לו…
לאחר שניסיתי מספר פעמים לצמצם בכמות אחוזי השומן הצלחתי להגיע לקיש מעולה וטעים מאוד עם פחות רגשות אשם…. המתכון נראה מסובך אבל ברגע שמתרגלים לעבוד עם בצק פריך זה פשוט מאוד ושווה את העבודה….

הדפסה
קיש בטטה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
מרכיבים לקלתית
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 חבילת חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 6 כפות מים קרים
מרכיבים למילוי
  • 2 בטטות קלופות ופרוסות לעובי של כחצי ס"מ.
  • מיכל אחד של שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
  • 2 ביצים
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • למי שאוהב ניתן להוסיף גבינה בולגרית ובזיליקום…
הוראות הכנה
  1. שמים את כל החומרים למעט המים במעבד מזון וטוחנים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב רק עד שנוצר בצק ולא יותר כדי שלא יתקבל בצק קשה מידי. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף מעט קמח או לחילופין מעטקיש בטטה - 2
  2. מים אם הוא יבש מידי.
  3. להניח את הבצק על ניילון נצמד ולאגד אותו בעדינות לכדור מעט שטוח, לעטוף ולהניח במקרר לרבע שעה.
  4. לאחר הקירור מרדדים על נייר אפיה מעט מקומח (בעזרת הנייר ניתן להרים את הבצק לתבנית בקלות)
  5. לעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 26 עם תחתית מתפרקת.
  6. מסירים את השאריות ושומרים אותם במקרר למקרה שיווצר חור לאחר אפיית הבצק.
  7. מחוררים בעזרת מזלג את הבצק ומעבירים לרבע שעה למקפיא, לאחר הקירור אופים בחום של 180 מעלות לרבע שעה ובינתיים מכינים את המלית. הבצק צריך להיות יבש
  8. קיש בטטה - 3אך לא שחום מפני שהוא יחזור לאפייה נוספת עם המילוי.
  9. מבשלים את פרוסות הבטטות בסיר עם מים עד לרתיחה ובודקים עם מזלג או קצה של סכין לוודא שהתרככו, אם צריך משאירים לעוד מספר דקות אך לא יותר מידי כדי שלא יתפרקו ומעבירים למסננת לקירור. מסדרים את פרוסות הבטטות על הבצק ובשלב זה ניתן להוסיף גם חתיכות קטנות של גבינה בולגרית.
  10. מערבבים את שאר חומרי המלית ושופכים בזהירות על הבטטות עד לכיסוי מלא.
אפייה
  1. אופים בחום של 180 מעלות עד שמרכז הקיש יציב ורך למגע אך לא יבש מידי,
  2. האפייה נמשכת 30-40 דקות. יש להוציא את הקיש מהתנור ברגע שהוא מוכן כדי שלא יתייבש ויהיה קשה מידי.
  3. ניתן להקפיא את הקיש ברגע שהוא מתקרר ולהפשיר במקרר במשך כמה שעות ולפני הגשה להכניס 10 דקות לתנור חם. מנה אידיאלית לאירוח.
3.2.2124

בתאבון…

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:מנה מיוחדת, מעל חצי שעה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אור תגובה מאת:

    5 בינואר 2015 אל21:19

    נראה מעולה!
    איך אפשר להמיר את הכמויות לתבניות קיש אישיות? (8 מנות)

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 בינואר 2015 אל11:40

      היי אור,
      ישנם מספר סוגים של תבניות אישיות אך בכל מקרה עלייך להכפיל את הכמות.
      יום מקסים.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים