קיש בטטה


אני מאוד אוהבת קיש, הבעיה היא שאני לא ממש אוהבת את הקלוריות שנלוות לו…
לאחר שניסיתי מספר פעמים לצמצם בכמות אחוזי השומן הצלחתי להגיע לקיש מעולה וטעים מאוד עם פחות רגשות אשם…. המתכון נראה מסובך אבל ברגע שמתרגלים לעבוד עם בצק פריך זה פשוט מאוד ושווה את העבודה….

קיש בטטה
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבים לקלתית
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • 1 חבילת חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 6 כפות מים קרים
מרכיבים למילוי
  • 2 בטטות קלופות ופרוסות לעובי של כחצי ס"מ.
  • מיכל אחד של שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
  • 2 ביצים
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • למי שאוהב ניתן להוסיף גבינה בולגרית ובזיליקום…
הוראות הכנה
  1. שמים את כל החומרים למעט המים במעבד מזון וטוחנים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב רק עד שנוצר בצק ולא יותר כדי שלא יתקבל בצק קשה מידי. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף מעט קמח או לחילופין מעטקיש בטטה - 2
  2. מים אם הוא יבש מידי.
  3. להניח את הבצק על ניילון נצמד ולאגד אותו בעדינות לכדור מעט שטוח, לעטוף ולהניח במקרר לרבע שעה.
  4. לאחר הקירור מרדדים על נייר אפיה מעט מקומח (בעזרת הנייר ניתן להרים את הבצק לתבנית בקלות)
  5. לעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 26 עם תחתית מתפרקת.
  6. מסירים את השאריות ושומרים אותם במקרר למקרה שיווצר חור לאחר אפיית הבצק.
  7. מחוררים בעזרת מזלג את הבצק ומעבירים לרבע שעה למקפיא, לאחר הקירור אופים בחום של 180 מעלות לרבע שעה ובינתיים מכינים את המלית. הבצק צריך להיות יבש
  8. קיש בטטה - 3אך לא שחום מפני שהוא יחזור לאפייה נוספת עם המילוי.
  9. מבשלים את פרוסות הבטטות בסיר עם מים עד לרתיחה ובודקים עם מזלג או קצה של סכין לוודא שהתרככו, אם צריך משאירים לעוד מספר דקות אך לא יותר מידי כדי שלא יתפרקו ומעבירים למסננת לקירור. מסדרים את פרוסות הבטטות על הבצק ובשלב זה ניתן להוסיף גם חתיכות קטנות של גבינה בולגרית.
  10. מערבבים את שאר חומרי המלית ושופכים בזהירות על הבטטות עד לכיסוי מלא.
אפייה
  1. אופים בחום של 180 מעלות עד שמרכז הקיש יציב ורך למגע אך לא יבש מידי,
  2. האפייה נמשכת 30-40 דקות. יש להוציא את הקיש מהתנור ברגע שהוא מוכן כדי שלא יתייבש ויהיה קשה מידי.
  3. ניתן להקפיא את הקיש ברגע שהוא מתקרר ולהפשיר במקרר במשך כמה שעות ולפני הגשה להכניס 10 דקות לתנור חם. מנה אידיאלית לאירוח.

בתאבון…


2 תגובות עבור - “קיש בטטה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *