בוריק

מי אמר שביצה לא יכולה להיות מעניינת…
בוריק הוא עלה סיגר קריספי וטעים שבתוכו מסתתרת ביצה או תפוח אדמה, מוכן בתוך דקות לארוחת בוקר או ערב קלילה.

בוריק
מאת:
מרכיבים
  • עלי סיגר מרוקאי (ניתן להשיג בסופר במחלקת הקפואים)
  • ביצים/ תפוח אדמה
  • מלח
  • פלפל
הוראות הכנה
בוריק עם ביצה
  1. לחמם מחבת בינונית עם שמן שמכסה את כל שטח המחבת.מתכון להכנת בוריק - שלב 1
  2. להפריד עלה סיגר אחד ולהניח בצלחת מעט עמוקה.
  3. להמליח ולפלפל לפי הטעם.
  4. לשבור ביצה על עלה הסיגר ובזריזות לקפל לחצי ולהרים מהקצוות במהירות למחבת, בעזרת מזלג או מלקחיים לטפוח מעט בקצוות כדי שידבקו.
  5. כשהבוריק משחים יש להפוך אותו לצד השני עד שגם הוא משחים מעט
  6. להוציא לנייר סופג.
בוריק עם מילוי תפוח אדמה
  1. לבשל תפוח אדמה מקולף עד שהוא שמתרכך (ניתן גם במיקרוגל).מתכון להכנת בוריק - שלב 2
  2. למעוך עם מזלג ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. לשים מעט מהמילוי במרכז העלה סיגר.
  4. לקפל לחצי ולהרים מהקצוות במהירות למחבת, בעזרת מזלג או מלקחיים לטפוח מעט בקצוות כדי שידבקו.
  5. כשהבוריק משחים יש להפוך אותו לצד השני עד שגם הוא משחים מעט
  6. להוציא לנייר סופג.
הערות
הכי כיף לאכול חם! במיוחד את הביצה שנוזלת בכל ביס, פשוט תענוג….. בתאבון!

 


7 תגובות עבור - “בוריק”

      1. ראשית חשוב לציין שזהו מאכל טוניסאי הוא ניקרא בריק ולא בוריק. פרט לביצה מלח פלפל צריך להוסיף פיטרוזיליה ובצל קצוף והוא אכן קל להכנה טעים ומומלץ מאוד.

        1. שלום עופרה, תודה על התובנות וברוכה הבאה לבישולי. בבלוג שלי אני מפרסמת מנות שאני נוהגת להכין בבית והן מבוססות על הפרשנות שלי למנות קלאסיות או הרכבת מנות חדשות שמתחשק לי להכין למשפחה / חברים.
          המתכון הזה לבוריק / בריק הוא מתכון שאמא שלי הייתה נוהגת להכין לנו כשהיינו ילדים וזו הוואריציה של המתכון שאני הכי אוהבת. כמובן שכל אחד מוזמן לעשות את השינויים שלו למתכון לפי טעמו האישי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *