עוגת שוקולד – המתכון הכי פשוט שתמצאו

עוגת שוקולד היא העוגה הכי נפוצה שיש ולכן ישנם המון מתכונים לעוגות שוקולד, היחודיות של המתכון שלי מתבטא בשלושה מישורים:
הכנה – שימוש במרכיבים שיש תמיד בכל בית.
פשטות – המתכון הזה כל כך קל שתזכרו אותו אפילו אחרי פעם אחת שתאפו את עוגת השוקולד הזו.
טעם – המתכון הזה יאפשר לכם להכין עוגת שוקולד קלילה שלא תגרום לכם הרגשת כבדות כבר אחרי הביס הראשון, עוגת השוקולד כל כך מוצלחת שאני מכינה אותה בכל יום הולדת והילדים פשוט משתגעים עליה.

עוגת שוקולד - המתכון הכי פשוט שתמצאו
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
מרכיבים לעוגה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס אבקת שוקולית
  • ¼ כוס אבקת קקאו (למי שאין קקאו ניתן להחליף בשוקולית)
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ מיכל של שמנת מתוקה (אפשר גם להשתמש בגביע שלם של שמנת חמוצה, דנונה וכו")
מרכיבים לציפוי שוקולד
  • ½ מיכל של שמנת מתוקה עבור ציפוי השוקולד (חצי מיכל של 250 מ״ל)
  • חפיסת שוקולד מריר 100 גרם
  • 1 כפית סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים כל המרכיבים עד שאין גושים ומעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת או
  3. לשני תבניות אינגליש קייק.
  4. אופים למשך 40-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  5. אם השתמשתם בתבניות אינגליש קייק יש לאפות את העוגות שוקולד במשך כ- 30-35 דקות.
  6. מחממים בקלחת קטנה חצי קופסת שמנת מתוקה עם חפיסת שוקולד מריר (100 גרם) וכפית סוכר, מערבבים מידי פעם כדי שלא ישרף עד שהכל מתאחד והופך לקרם חלק.
  7. כשהעוגה חמה דוקרים מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם ושופכים את השוקולד מעל.

מעדיפים עוגות שוקולד אישיות? קצת שוקולד לבן? מתכון לעוגות שוקולד בתוספת שוקולד לבן
עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת!
עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת!

עוגת שוקולד – רעיון הגשה נוסף (עוגת שוקולד עם קצפת)

השתמשתי בתבניות קאפקייק אישיות (20 דקות בתנור) והוספתי קצפת עם מעט צבע מאכל אדום (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באוכל)… הבנות שלי ממש אהבו את את העוגות.

עוגת שוקולד עם קצפת
עוגת שוקולד עם קצפת

בתאבון!





66 תגובות עבור - “עוגת שוקולד – המתכון הכי פשוט שתמצאו”

  1. היי
    אני רוצה להכין מהעוגה הזו, עוגת רכבת שניתן לחתוך לריבועים. האם מספיק קשיחה או שתתפורר לי.
    תודה אורלי

  2. היי דנה -רוצה להכין את העוגה הנפלאה הזאת בתבנית לב בקוטר 24 .יש להכפיל כמויות גם את הביצים?תצא אורירית?תודה

  3. היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית גדולה ל35 ילדים, להכפיל את הכמויות או שכפול 1 וחצי זה מספיק?
    תודה!

    1. היי רחל
      אכן יספיק לך…
      אני תמיד מכפילה פי 2 וממלאה את התבנית כמה שאני צריכה ואז בבלילה שנותרה אני מכינה קאפקייקס…
      יום מקסים

  4. היי דנה -באיזה תבנית השתמשת פה בתמונה לעוגה?ואיך מוציאים אותה בשלמותה אם צריך לשים את הציפוי שהעוגה חמה?תודה

    1. היי ענתי, אני משתמשת בכל תבנית שמתחשק לי באותו הרגע, העוגה הזו מתנתקת בקלות מכל תבנית שתשמני מעט בספריי שמן.
      במתכון באתר יש שני סוגי תמונות: תבנית קוגלהוף ותבנית עגולה בקוטר של 24 ס״מ.
      לגבי הוצאת העוגה מהתבנית, ברגע שהעוגה מתקררת לחלוטין את יכולה לעבור עם סכין מסביב לעוגה ולהפוך אותה והיא תתנתק בקלות.
      את השוקולד יוצקים מעל לעוגה כאשר היא חמה בתבנית אך אם את רוצה להוציא אותה מהתבנית ולהגיש בצלחת הגשה, תצטרכי לחכות שתתקרר ואז לחלץ אותה וליצוק את השוקולד.
      יום מקסים

  5. שלום,
    זאת העוגה הראשונה שאני מנסה להכין. השאלות קצת בסיסיות.

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום תופח?
    האם אפשר לוותר על השוקולית?
    אם משתמשים בשוקולית – להשתמש בשוקולית הרגילה או לאפיה?
    מה גודל הכוס? כוס חד פעמית רגילה זה בסדר?
    אפשר להשתמש בשמן קנולה רגיל (לטיגון)?

    תודה

    1. היי רינת,
      קודם כל אני שמחה לענות לך על כל שאלה
      נעבור אחת אחת…
      1. קמח רגיל אינו תופח מעצמו ולכן יש להוסיף לו אבקת אפייה במידה ומשתמשים בו ולא בתופח. (הכמות היא כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח).
      2. לא כדאי לוותר על השוקולית מאחר והיא המרכיב העיקרי של הטעם (משגע!)
      3. אני משתמשת בשוקולית רגילה.
      4. כוס חד פעמית היא מאוד קטנה מכוס מדידה ולכן תמיד באפייה כדאי להצטייד בסט כוסות וכפות מדידה על מנת לקבל תוצאות טובות. כוס מדידה מכילה 140 גרם של קמח או 240 מ״ל של נוזל.
      במידה ואין לך תוכלי להשתמש בכוסות של שתייה חמה (השקופה עם הידית).
      בחרת במתכון סלחני במיוחד ולכן אני בטוחה שתצא עוגה נפלאה!
      בהצלחה.

  6. ועוד שאלה, לתבנית חד פעמית של 22*32 (כמו 2 אינגליש קייק) צריך לאפות יותר או לשנות משהו?

    1. היי לימור,
      אין שום בעיה לאפות בתבנית חד פעמית שציינת ואין צורך לשנות את המתכון.
      אם את מעוניינת להכין את העוגה פרווה ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.

      סוף שבוע נפלא.

  7. היי דנה, הכפלתי את המצרכים לקבלת עוגה גדולה יותר כמה זמן בערך אפיה? והאם המעלות בתנור משתנות?

    1. היי עדן,
      מתנצלת שלא הספקתי לענות קודם.
      חום התנור נשאר זהה אך זמן האפייה יתארך במעט ולכן יש לבדוק בעזרת סכין, שיפוד או קיסם.
      יום טוב.

  8. העוגה נראית נהדרת. האם אפשר במקום השוקולית קקאו? אנחנו לא אוהבים מתוק.

    האם יוצקים את הקרם החם על העוגה החמה? עשיתי כך והעוגה יצאה דחוסה. שפכתי 200 גרם שוקולד עם שמתת מתוקה. אינני יודעת אם הבעיה בעוגה או בקרם. אשמח לדעתך.
    תודה רבה

    1. היי פנינית, אני אוהבת ליצוק את השוקולד כאשר העוגה חמה על מנת שתספוג את הקרם אך אם את מעדיפה תוכלי להמתין מעט כדי שיתקרר ואז לצקת.
      בנוסף, כמות הקרם שהכנת היא כפולה ולכן היתה רטובה ודחוסה מאוד.
      את הקרם מכינים מ-100 גרם של שוקולד מריר (חפיסה אחת) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ״ל)
      יום טוב.

  9. שאלה,
    אbי רוצה להכין את העוגה.. האם צריך להפריד את הביצים ולהקציף את החלבון עם הסוכר?
    תודה

  10. תודה רבה על המתכון, מנסה לעשות את אותה עוגה אבל בתבנית חד פעמית ענקית (37X33) ל-40 ילדים. אך להמיר את הכמויות?

    1. היי אורלי,
      במתכון כתוב: 3/4 כוס (שלושה רבעים) שוקולית ורבע כוס קקאו. במידה ואין לך קקאו תוכלי פשוט לשים כוס אחת שלמה של שקולית בסה"כ.
      הקפידי לשים לב לכמויות במתכון, במיוחד העוגה הזו היא העוגה הכי מוצלחת שאני מכירה…
      במתכון זה העוגה תופחת מספיק לדעתי עם כוס אחת של קמח תופח ואין כל סיבה להוסיף חומרי התפחה נוספים. (כאשר יש יותר מידי מרכיבי התפחה העוגה תופחת הרבה ונופלת במרכז).
      יום מקסים.

  11. דנה תודה יצא אחלה,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך באמת שהם פשוטים להכנה ותמיד טעימים.
    אולי יש לך גם מתכון לעוגיות אלפחורס?

  12. פעמיים הכנתי את עוגת השוקולד פעם עם שמנת חמוצה ופעם עם מתוקה. הקיסם יוצא יבש אך אחרי 50 דקות העוגה עדין רוטטת במרכז ואם אני מוציאה כל העוגה צונחת! מה לא בסדר?! כל כך פשוטה ולא יוצא לי.
    נ ב לעוד מישהי קרה בדיוק אותו דבר

    1. שלום קרן, אם הקיסם יוצא יבש זה אומר שהעוגה אינה נוזלית והיא אפויה לגמרי. ודאי שאכן התנור שלך מכוון ל180 מעלות, יש להכניס את העוגה לתנור רק לאחר שהתנור מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.

  13. היי דנה יש לי שני שאלות אחת אם אין קמח תופח אפשר קמח רגיל?? שניה בתבנית 26 העוגה יוצאת גבוהה או שאפשר גם בתבנית 24 כדי שהיא תצא גבוהה ?? תודה רבה

    1. היי סיון, את יכולה להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה במקום קמח תופח. היחס הוא: כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה.
      את בהחלט יכולה לאפות בתבנית 24 כדי שהעוגה תצא גבוהה יותר רק שימי לב לזמן האפייה שעלול להשתנות מעט ולכן בדקי את העוגה היטב. בנוסף את יכולה להבטיח עוגה גבוהה יותר אם תקציפי את הביצים עם הסוכר לפני הוספת שאר המרכיבים.
      לילה טוב.

  14. מה אפשר להחליף במקום שמנת מתוקה ? אני המבשל והאופה בבית ואין לי תנור חלבי אשמח לקבל הצעות תחליפיות

    תודה ושנה טובה ומלאה שוקולד.
    דרך אגב אני לא משתמש בשוקולית שמכילה 90% סוכר ו 10% אבקת שוקולד נחותה. אלא באבקת קקאו משובחת, וכמובן תמצית וניל אמיתית, עדיף מקורמיק.

  15. היי, הזמנתי כוסות מדידה מהאיביי אך עד שהם יגיעו…
    יש מצב שתגידי לי כמה זה יוצא בגרמים?
    1 כוס סוכר
    1 כוס שמן
    ¾ כוס אבקת שוקולית
    ¼ כוס אבקת קקאו\שוקלית
    1 כוס קמח תופח

    תודה ומצטערת על הטרחה…

    1. היי נופר, זו ממש לא טרחה, אל תרגישי לא בנוח.

      כוס סוכר לבן = 200 גרם
      1 כוס שמן = 200 גרם
      3/4 כוס אבקת שוקולית = 90 גרם
      1/4 כוס אבקת קקאו = 35 גרם
      1 כוס קמח תופח = 140 גרם

      בהצלחה!

    1. היי מור, עבור קאפקייקס יש כמה אפשרויות 1) קרם חמאה, תוכלי למצוא את המתכון כאן.
      2) קצפת (כמו בתמונה) לגבי הקצפת, איני נוהגת להכין ציפוי מחלבונים לא מבושלים במיוחד לא בקיץ ולכן אם את רוצה להכין ציפוי קצפת עלייך להקציף שמנת מתוקה עם 3-4 כפות סוכר להמתקה עד שהקצפת יציבה. (הזהרי מערבוב יתר שיגרום לפירוק הקצפת).
      את יכולה להוסיף כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל כדי שיעזור לך לייצב את הקצפת על מנת שתוכלי לזלף. שימי לב שאת הקצפת עליך לשמור בקירור ולאכול באותו היום או למחרת שלא כמו קרם החמאה שיכול לשמור על צורתו גם בטמפרטורת החדר…
      בהצלחה.

  16. היי דנה -רוצה להכין שוב את העוגה מחר.
    רוצה לזלף מסביב שמנת מתוקה-איך עושים?אף פעם לא זילפתי.תוכלי להסביר לי איך מצקיפים שמנת?מחר יש יום הולדת לנכדתי.רוצה לשים תמונה באמצע ומסביב לזלף.או יש לך רעיון אחר?תודה רבה

    1. היי ענת, יש לך אפשרות לקנות דף מודפס אכיל עם ציור לפי בקשתך. הקפידי שהשמנת המתוקה תהיה קרה לגמרי, הוסיפי מעט צבע מאכל ו-3 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל והקציפי עד לקבלת קצפת יציבה.
      העבירי לשקית זילוף עם צנטר משונן וזלפי בתנועות סיבוביות מסביב לתמונה. את התמונה תוכלי להדביק בעזרת מריחה של מעט קצפת במקום שבו תרצי את התמונה. (אל תשכחי לקלף את הנייר השקוף של התמונה)

  17. העוגה מעולה טעימה ורכה .מכינה אותה המון. לפני שנים היא פשוט רצה בפורומים -ואז נקראה-העוגה של שלי.תודה

  18. היי דנוש
    הכנתי את עוגת השוקולד הקלה והטעימה
    לכבוד חג הפסח, במקום קמח, השתמשתי בקמח תופח לפסח
    ניפיתי אותו לפני שהוספתי לתערובת.
    ויצא ממש ממש מעדן.
    מזמינה אותך לנסות…..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *