עוגת מייפל

עוגת מייפל! עוגת הדגל של גיסתי המופלאה, היא כל כך טעימה שאין מילים לתאר…
מזל שיוצאות שתי תבניות של עוגת מייפל כי אחת מתחסלת באותו הרגע, את השנייה שומרים במקרר ולמחרת יש לכם פינוק מתוק ומושלם לשבת…
מערבבים הכל בקערה ושולחים לתנור, אין פשוט וקל מזה.

מתכון לעוגת מייפל
מאת:
מספר מנות: 8
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 שמנת חמוצה (מיכל של 200 מ"ל) או ⅔ כוס מיץ תפוזים (למי שמעוניין בעוגה פרווה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • סירופ מייפל
  • מעט אגוזים/ פקאן/ קינמון...
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את כל המרכיבים עד שתתקבל תערובת ללא גושים.עוגת מייפל - הכנה
  3. צקו ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות משומנות ופזרו מלמעלה מעט אגוזים או כל תוספת אחרת שתרצו (אפשר גם בלי כלום).
  4. הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  5. מיד לאחר הוצאת העוגות מהתנור כשעודן חמות חוררו מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם וצקו מייפל בנדיבות. המייפל ייספג לתוך העוגה לאחר מספר דקות וישמור על הלחות שלה.
  6. בתאבון!

במקרה היום החלטתי להכין את העוגה עבור חברות אז הכנתי עטיפה קטנה…
העטיפה שומרת על עוגת המייפל, מעניקה לעוגה מראה טוב ומשמשת דרך מקורית להגשת העוגה כשהולכים לחברים.

עוגת מייפל - עטופה
עוגת מייפל – רעיון הגשה / עטיפה

 

גולשים שחיפשו מתכון זה צפו גם במתכונים האלו:


103 תגובות עבור - “עוגת מייפל”

  1. שלום , מאוד רוצה להכין העוגה אבל אין לי תבניות אינגלש קייק במה להחליף? וגם מהי כמות המיפל במתכון וגם האגוזים לפיזור? תודה

    1. היי, תוכלי להשתמש בתבנית אחת בקוטר 24 ס״מ, הכמות אינה גדולה מאוד…
      לגבי המייפל הכמות משתנה בהתאם לטעמך האישי אך הכמות היא בערך חצי כוס לשתי העוגות.
      כמות האגוזים גם כן לפי הכמות שאתם אוהבים, אני לפעמים לא שמה אגוזים…
      יום מקסים.

    1. היי אפרת, הכל עניין של טעם.
      אפשר לשים מייפל אמיתי, לטעמי הסירופ עובד טוב יותר עם העוגה הזו. תרגישי חופשי להשתמש באיזה סירופ שאת אוהבת, העוגה תהייתה טעימה בוודאות :)

      סוף שבוע נפלא!

    1. היי ציפי, לא ניסיתי להכין את העוגה עם קמח מלא אך תוכלי לנסות ואשמח אם תעדכני אותי…
      מחליפים את הקמח התופח בכוס קמח מלא פחות שתי כפות וכפית אבקת אפייה.
      שימי לב לזמן האפייה שאולי מעט ישתנה ולכן בדקי את העוגה בעזרת שיפוד או סכין נקייה במרכזה.
      בהצלחה!
      אל תשכחי להוריד 2 כפות מכוס הקמח המלא…

  2. יש אפשרות להוסיף לקמח לבן רגיל אבקת אפיה ולקבל את האפקט של קמח תופח?
    ואם לא…איך אפשא אם קמח רגיל?

    1. היי. הכנתי את העוגה, יצאה מצוינת. במקום שמנת חמוצה , הוספתי יוגורט אחוז וחצי שומן. עדיין יצאה עסיסית, נימוחה וטעימה.

  3. העוגה מצויינת, יצאה לפני כשעה מהתנור וכבר חיסלנו חצי… שדרגתי קצת והוספתי שוקולד צ'יפס.

  4. יצאה נהדר טרפו כולם וביקשו אחרי יומיים עוד אז הכנתי עוד בדרך כלל אני משתמשת בתפוז ולא בשמנת השבוע אנסה גם

    תודה תודה על הקלות והטעם מממממממממממ

  5. הכנתי עם חלב סויה במקום התפוזים ויצא נהדר.
    הייתי מעט ספקנית בהתחלה מפני שהייתה מעט מאוד בלילה יחסית לשתי התבניות אבל העוגה תפחה כמו שצריך ובאמת יצאה מוצלחת. שאפו על המתכון:)

  6. שלום רב העוגה יצאה נפלא תודה קבה שאלונת קטנה איפה אני יכולה להשיג עטיפות צלופן לעוגה כמו בתמונה שלך? תודה

    1. היי מיה, את יכולה למצוא שקיות צלופן בכל הגדלים בחנות של כלים חד פעמיים או בחנות לחומרי יצירה.
      אני קניתי בחנות שמוכרת ציוד לגני ילדים.
      ערב טוב.

  7. יש לי את המתכון שלי אבל הפעם החלטתי לחדש…
    יצא מושלם!!!
    כמה שינויים קטנים:
    1. השתמשתי בסוכר וניל 1 ( נשאר לי אחרון וכבר נכנסה השבת אז…)
    2. את המייפל אני מזגתי על כל העוגה שנייה לפני שהכנסתי לתנור (אני יותר אוהבת את הקריספיות שזה נותן שזה מתחמם בתנור).
    3. לא השתמשתי בפקאנים/אגוזים

    תודה על המתכון הנהדר :)))

  8. אז יצא לי להכין כבר עוגת מייפל ובדרך כלל לא היו רטובות ונימוחות והעוגה הזאת פשוט שוס !!! חוסלה במהירות טעימה כל כך תודה רבה !

  9. שלום לך
    בשתי תבניות אינגליש קייק,העוגה יוצאת ממש ממש נמוכה למרות הקמח תופח
    מה לשנות כדי שתצא גבוהה יותר בכל תבנית להבא?

  10. שלום:)
    באיזה מיץ תפוזים להשתמש? זה של פריגת הוא גם תקף? כי זה נראה סתם כמו מים צבועים עם חתיכות בפנים….
    תודה!

  11. היי דנה
    המתכון נראה טעים וקל להכנה. ממליצה להוסיף את האגוזים 10 דק' אחרי תחילת האפיה כדי למנוע שקיעת האגוזים.

  12. היי דנה-מה שלומך?

    היכן רצוי לשים את העוגה אחרי שהיא התקררה? אצלי העוגה תישאר בטח 3 ימים-רצוי על השיש?חם נורא.
    או במקרר?תודה

      1. העוגה יצאה טעימה וקלה נורא -יאמי .
        אני הכנתיי בתבנית אינגלייש קייק חד פעמי -כך שכל העיסה נכנסה לי לתבנית אחת.(לא היה לי תבנית מקרטון).
        תודה על מתכון מהנה .

    1. היי יסמין, אני לא ממליצה להחליף את השמנת חמוצה במתוקה מאחר ובשמנת מתוקה יש אחוז גבוה מאוד של שומן וסוכר ביחס לשמנת חמוצה וזה ישנה את המרקם של העוגה.

          1. היי… אני רוצה להכין אותה שוב והפעם שתהיה פרווה.
            ראיתי שרשמת כוס ושני שליש מיץ תפוזים.
            הכוונה לכוס חד פעמית? ואם לא, כמה מ"ל זה יוצא?

    1. שלום רותי, את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 אך שימי לב שזמן האפייה יתארך במספר דקות ולכן בדקי בעזרת קייסם או שיפוד עץ במרכז העוגה. בהצלחה.

  13. היי דנה,
    שתי שאלות לי אלייך:
    1. האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר דמררה או חום (מה עדיף?) ובקמח תופח מלא? אם כן – האם באותן כמויות? כוס וכוס?
    2. לגבי המייפל – האם להוסיפו רק לאחר האפייה או גם בבלילה כשמערבבים הכל יחדיו?
    תודה מראש :}
    ושבת שלום.

    1. היי מיכל,
      1.ניתן להמיר את הסוכר בסוכר דמררה. לגבי הקמח תופח מלא, לא ניסיתי מאחר ופעולה זו תצריך הוספה של נוזלים ועלולה לשנות את מרקם העוגה בצורה משמעותית.
      2. את המייפל יוצקים רק בסוף התהליך, מעל העוגה מיד לאחר האפייה.

      שבת שלום וסוף שבוע נעים.

          1. הכנתי אותה עכשיו. יצאה מ ה מ מ ת!!! אמנם קצת נמוכה (השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות מאלומיניום והן יותר ארוכות מאלה שאת השתמשת בהן מנייר, אבל איך הבת שלי בת כמעט עשר אמרה: "העיקר הטעם, מה זה משנה הגובה" חחח ).
            החלפתי לסוכר דמררה (ורק 2/3 כוס. יצאה מספיק מתוקה. אנחנו בקטע של הפחתת סוכר. אני ירדתי כמעט 17 ק"ג לאחרונה… חבל לקלקל), מיץ תפוזים במקום שמנת, כדי שתהיה פרווה, ובעצתך נשארתי עם קמח תופח רגיל. בפעם הבאה אנסה עם תופח מלא ואעדכן אותך. יש לי תחושה שהיא תככב אצלנו. בהתחלה נבהלתי מזה שהבלילה דלילה מידיי, אבל זרמתי, ויצאה טעימה שחבל"ז.
            אולי יש לך דף בפייסבוק?? צילמתי אותה, ואם כן אעלה. הגעתי למתכון דרך "בישולי".

  14. עוגה טעימה ביותר ומעולה
    שאלה- האם אפשר להוסיף לעוגה פירות טריים? ואם כן האם עדיין כדאי לשים גם מייפל? או שעדיף למרוח מעל ריבה מדוללת?
    תודה

    1. היי עדי, את יכולה לשלב פירות טריים, אני אפיתי בעבר בשילוב של תאנים ויצא טעים.
      בנוגע לציפוי אני ממליצה לך להשתמש במייפל ולא בריבה מדוללת.

  15. היי דנה-אין לך טעות בכמות הקמח? רשמתי בגוגל – עוגת מייפל-כולם רשומים אותו דבר -רק כמות הקמח שונה
    בכולם רשום כוס ורבע קמחאת לא טועה?תודה

      1. דנה יקרה. כבר הכנתי עוגת מייפל כמה פעמים ממתכונים שונים ובגלל זה התפלאתי רק על כוס קמח אחת. בכל מקרה הכנתי אותה והיא יצאה מושלמת. הכי טובה מכל המתכונים שניסיתי עד היום. תודה.

  16. אני רוצה להכין את העוגה פרווה. האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים או אולי חלב סויה? רק אל תכתבי לי ריץ' כי זה נורא..

  17. כמה פשוטה להכנה ככה טעימה. העוגה פשוט נימוחה.
    המתכון הטוב ביותר לעוגת מייפל שניסיתי עד כה.

    אגב, לא הייתה לי שמנת והשתמשתי ביוגורט במקום – יצא מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים