עוגת מייפל

עוגת מייפל! עוגת הדגל של גיסתי המופלאה, היא כל כך טעימה שאין מילים לתאר…
מזל שיוצאות שתי תבניות של עוגת מייפל כי אחת מתחסלת באותו הרגע, את השנייה שומרים במקרר ולמחרת יש לכם פינוק מתוק ומושלם לשבת…
מערבבים הכל בקערה ושולחים לתנור, אין פשוט וקל מזה.

מתכון לעוגת מייפל
מאת:
מספר מנות: 8
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 שמנת חמוצה (מיכל של 200 מ"ל) או ⅔ כוס מיץ תפוזים (למי שמעוניין בעוגה פרווה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • סירופ מייפל
  • מעט אגוזים/ פקאן/ קינמון…
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את כל המרכיבים עד שתתקבל תערובת ללא גושים.עוגת מייפל - הכנה
  3. צקו ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות משומנות ופזרו מלמעלה מעט אגוזים או כל תוספת אחרת שתרצו (אפשר גם בלי כלום).
  4. הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  5. מיד לאחר הוצאת העוגות מהתנור כשעודן חמות חוררו מספר חורים בעזרת שיפוד או קיסם וצקו מייפל בנדיבות. המייפל ייספג לתוך העוגה לאחר מספר דקות וישמור על הלחות שלה.
  6. בתאבון!

 

במקרה היום החלטתי להכין את העוגה עבור חברות אז הכנתי עטיפה קטנה…
העטיפה שומרת על עוגת המייפל, מעניקה לעוגה מראה טוב ומשמשת דרך מקורית להגשת העוגה כשהולכים לחברים.

עוגת מייפל - עטופה

אהבתם את המתכון? אני מזמינה אתכם להשאיר תגובה או ללחוץ על כפתורי השיתוף ברשתות החברתיות כדי שעוד חברים יוכלו לגלות מתכון בייתי מוצלח.
בברכה, דנה (-:

מתכונים/פוסטים נוספים שיעניינו אותך:

תגובות

  1. מיה הגיב/ה

    שלום רב העוגה יצאה נפלא תודה קבה שאלונת קטנה איפה אני יכולה להשיג עטיפות צלופן לעוגה כמו בתמונה שלך? תודה

    • הגיב/ה

      היי מיה, את יכולה למצוא שקיות צלופן בכל הגדלים בחנות של כלים חד פעמיים או בחנות לחומרי יצירה.
      אני קניתי בחנות שמוכרת ציוד לגני ילדים.
      ערב טוב.

  2. אורית הגיב/ה

    עוגה מצויינת!!! מדהימההההה
    אני הקצפתי את הביצים בתוספת הסוכר יצא אוורירי

  3. שירה הגיב/ה

    יש לי את המתכון שלי אבל הפעם החלטתי לחדש…
    יצא מושלם!!!
    כמה שינויים קטנים:
    1. השתמשתי בסוכר וניל 1 ( נשאר לי אחרון וכבר נכנסה השבת אז…)
    2. את המייפל אני מזגתי על כל העוגה שנייה לפני שהכנסתי לתנור (אני יותר אוהבת את הקריספיות שזה נותן שזה מתחמם בתנור).
    3. לא השתמשתי בפקאנים/אגוזים

    תודה על המתכון הנהדר :)))

  4. ספיר הגיב/ה

    אז יצא לי להכין כבר עוגת מייפל ובדרך כלל לא היו רטובות ונימוחות והעוגה הזאת פשוט שוס !!! חוסלה במהירות טעימה כל כך תודה רבה !

  5. שרון הגיב/ה

    שלום לך
    בשתי תבניות אינגליש קייק,העוגה יוצאת ממש ממש נמוכה למרות הקמח תופח
    מה לשנות כדי שתצא גבוהה יותר בכל תבנית להבא?

    • הגיב/ה

      שלום שרון, את יכולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק הקצרות יותר (אעדכן את במתכון). או פשוט להשתמש בתבנית אחת.
      ערב מקסים…

  6. סופי הגיב/ה

    שלום:)
    באיזה מיץ תפוזים להשתמש? זה של פריגת הוא גם תקף? כי זה נראה סתם כמו מים צבועים עם חתיכות בפנים….
    תודה!

  7. עדינה הגיב/ה

    היי דנה
    המתכון נראה טעים וקל להכנה. ממליצה להוסיף את האגוזים 10 דק' אחרי תחילת האפיה כדי למנוע שקיעת האגוזים.

  8. ענת הגיב/ה

    היי דנה-מה שלומך?

    היכן רצוי לשים את העוגה אחרי שהיא התקררה? אצלי העוגה תישאר בטח 3 ימים-רצוי על השיש?חם נורא.
    או במקרר?תודה

  9. נופר הגיב/ה

    היי,
    האפ אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל+אבקת אפייה? ואם כן מה הכמויות?
    תודה ושבת שלום :)

  10. רותי הגיב/ה

    נראה מתכון מעולה!!!האם אפשר במקום בשתי תבניות אינגליש לאפות בתבנית עגולה ואם כן,באיזה גודל?

    • הגיב/ה

      שלום רותי, את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 אך שימי לב שזמן האפייה יתארך במספר דקות ולכן בדקי בעזרת קייסם או שיפוד עץ במרכז העוגה. בהצלחה.

  11. מיכל הגיב/ה

    היי דנה,
    שתי שאלות לי אלייך:
    1. האם אפשר להמיר את הסוכר בסוכר דמררה או חום (מה עדיף?) ובקמח תופח מלא? אם כן – האם באותן כמויות? כוס וכוס?
    2. לגבי המייפל – האם להוסיפו רק לאחר האפייה או גם בבלילה כשמערבבים הכל יחדיו?
    תודה מראש :}
    ושבת שלום.

    • הגיב/ה

      היי מיכל,
      1.ניתן להמיר את הסוכר בסוכר דמררה. לגבי הקמח תופח מלא, לא ניסיתי מאחר ופעולה זו תצריך הוספה של נוזלים ועלולה לשנות את מרקם העוגה בצורה משמעותית.
      2. את המייפל יוצקים רק בסוף התהליך, מעל העוגה מיד לאחר האפייה.

      שבת שלום וסוף שבוע נעים.

          • מיכל הגיב/ה

            הכנתי אותה עכשיו. יצאה מ ה מ מ ת!!! אמנם קצת נמוכה (השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק רגילות מאלומיניום והן יותר ארוכות מאלה שאת השתמשת בהן מנייר, אבל איך הבת שלי בת כמעט עשר אמרה: "העיקר הטעם, מה זה משנה הגובה" חחח ).
            החלפתי לסוכר דמררה (ורק 2/3 כוס. יצאה מספיק מתוקה. אנחנו בקטע של הפחתת סוכר. אני ירדתי כמעט 17 ק"ג לאחרונה… חבל לקלקל), מיץ תפוזים במקום שמנת, כדי שתהיה פרווה, ובעצתך נשארתי עם קמח תופח רגיל. בפעם הבאה אנסה עם תופח מלא ואעדכן אותך. יש לי תחושה שהיא תככב אצלנו. בהתחלה נבהלתי מזה שהבלילה דלילה מידיי, אבל זרמתי, ויצאה טעימה שחבל"ז.
            אולי יש לך דף בפייסבוק?? צילמתי אותה, ואם כן אעלה. הגעתי למתכון דרך "בישולי".

  12. אורנה הגיב/ה

    היי, העוגה נראית סוףףףף, האם משלבים את האגוזים או הפקנים בתוך הבלילה של העוגה או רק מלמעלה?

    • הגיב/ה

      היי אורנה, את האגוזים אני מפזרת מלמעלה ולא בתוך העוגה כדי לשמור על מרקם רך וחלק בפנים וקריספי מבחוץ אך זה לפי טעמך האישי…

  13. רוצה לנסות הגיב/ה

    1שמנת חמוצה- איזה גודל?
    והאם מדובר בסירופ מייפל המקורי, שדליל במרקמו?

  14. זיוי Zivi הגיב/ה

    לדעתי הכוונה לכוס רגילה זכוכית של הנס קפה / קפה
    ולא כוס חד פעמית יש הבדל [:

    • הגיב/ה

      שלום זיוי, בוודאי שלא מדובר בכוס חד פעמית, ניתן להשתמש בכוס של הנס קפה אך באפייה כדאי ורצוי להשתמש בכד מדידה למדידת נוזלים וכוסות מדידה לחומרים יבשים – ראה קישור

  15. רותי פורטרפליך הגיב/ה

    כצה מייפל בערך ? לא רואים שהעוגה כולה מחוררת ? תודהההההההה

    • הגיב/ה

      היי רותי,
      זה נתון לשיקול דעתך, יש כאלו שאוהבים הרבה מייפל ויש כאלו שאוהבים פחות, אני שמה בין שליש לחצי כוס לעוגה.

  16. עדי הגיב/ה

    עוגה טעימה ביותר ומעולה
    שאלה- האם אפשר להוסיף לעוגה פירות טריים? ואם כן האם עדיין כדאי לשים גם מייפל? או שעדיף למרוח מעל ריבה מדוללת?
    תודה

    • הגיב/ה

      היי עדי, את יכולה לשלב פירות טריים, אני אפיתי בעבר בשילוב של תאנים ויצא טעים.
      בנוגע לציפוי אני ממליצה לך להשתמש במייפל ולא בריבה מדוללת.

  17. ענת הגיב/ה

    היי דנה-אין לך טעות בכמות הקמח? רשמתי בגוגל – עוגת מייפל-כולם רשומים אותו דבר -רק כמות הקמח שונה
    בכולם רשום כוס ורבע קמחאת לא טועה?תודה

    • הגיב/ה

      היי ענת, המתכון מדוייק ונוסה המון פעמים (תוכלי לקרוא תגובות קודמות ולראות שיש שאלה זהה לשלך והתוצאה נהדרת).

  18. עינת הגיב/ה

    אני רוצה להכין את העוגה פרווה. האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים או אולי חלב סויה? רק אל תכתבי לי ריץ' כי זה נורא..

  19. אלינור הגיב/ה

    כמה פשוטה להכנה ככה טעימה. העוגה פשוט נימוחה.
    המתכון הטוב ביותר לעוגת מייפל שניסיתי עד כה.

    אגב, לא הייתה לי שמנת והשתמשתי ביוגורט במקום – יצא מעולה!

כתיבת תגובה