• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה

29 בנובמבר 2012 by דנה רביב 23 תגובות

כשיש ילדים צריך לבשל, אבל לא תמיד יש לנו רעיונות חדשים לארוחת צהריים משביעה וטובה.
כשהייתי ילדה, אמא שלי הייתה מכינה לנו תבשיל עוף שהיה האהוב עלי במיוחד, אמא שלי היתה מכינה אותו לעיתים קרובות מאוד והיום לאחר 30 שנה אני מכינה אותו לילדים שלי בכל שבוע.
אבל למען האמת, אף אחד לא יודע שאני מכינה את התבשיל הזה יותר בשבילי…
המתכון כולל בישול של עוף עם הרבה בצל וגזר שנותנים לו מתיקות נפלאה ותפוחי האדמה שפשוט נמסים.
תתכוננו להכין כמות כפולה כי תמיד מבקשים עוד…

הדפסה
מתכון תבשיל עוף עם תפוחי אדמה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  2 שעות
זמן כולל:  2 שעות 15 דקות
מרכיבים
  • 6 חלקי עוף (אני לפעמים מבשלת ללא העור)
  • 2 בצלים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 1 עגבניה
  • כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אבקת מרק עוף
הוראות הכנה
  1. שטפו את חלקי העוף והניחו בצד.
  2. בסיר רחב על להבה גבוהה חממו כ-2 כפות שמן,
  3. טגנו את העוף משני הצדדים עד הזהבה כ- 2-3 דקות מכל צד (שלב זה חשוב וישפיע על הטעם והצבע), הנמיכו את הלהבה.
  4. חתכו את הבצלים לפרוסות והוסיפו לסיר, את תפוחי האדמה, הגזר והעגבנייה חתכו גם כן לפרוסות וסדרו כשכבה נוספת מעל העוף.
  5. את התבלינים ערבבו בחצי כוס מים ושפכו מעל הכל.
  6. סגרו את המכסה והניחו על להבה קטנה למשך שעתיים, מידי פעם נערו מעט את הסיר ובדקו שעדיין יש מעט נוזלים כדי שלא ישרף. תוכלו להוסיף מעט מים במידת הצורך.
  7. בתאבון!
3.2.2807

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:יום כיפור, כשר לפסח, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. Salomon תגובה מאת:

    20 במרץ 2017 אל19:13

    המתכון פיצוץ!
    אפשרי לעשות אותו רק עם חזה עוף ? 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      22 במרץ 2017 אל9:21

      היי,
      בוודאי שאפשר, חזה העוף אומנם יבש יותר משאר חלקי העוף אך עדיין ישאר עסיסי במתכון כזה.
      יום נעים

      הגב
  2. דבי תגובה מאת:

    25 בדצמבר 2016 אל23:01

    עשיתי יצא מעדן!

    (בושל הרבה יותר משעתיים).
    תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 בדצמבר 2016 אל12:17

      היי דבי,
      תודה על תגובתך…
      ולגבי שאלתך אם צריך להפוך אז אין צורך כלל לגעת בסיר חוץ מלבדוק את הנוזלים ולנער מעט את הסיר.
      חג שמח

      הגב
  3. רוזי תגובה מאת:

    10 באוקטובר 2016 אל15:55

    יצא מוצלח ?

    הגב
  4. מלי תגובה מאת:

    12 ביולי 2015 אל1:02

    במילה אחת- וואו!!!!
    לא חשבתי שאצליח אי פעם להכין עוף כל כך טעים! כלום עבודה ותוצאות שכולנו השתגענו עליהן! באמת חבל שלא הקשבתי להמלצה שלך והכנתי כמות כפולה… העוף והירקות יצאו רכים בטירוף, התיבול נהדר.. בקיצור אני לגמרי מאמצת את המתכון . תודה רבה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 ביולי 2015 אל18:54

      תודה מלי, אני שמחה שנהנת מהמתכון, מאוד נהנתי לקרוא את התגובה שלך ! סוף שבוע נפלא!

      הגב
  5. חזי שמש תגובה מאת:

    23 באוקטובר 2014 אל21:54

    היי, על איזה כמות עוף מדובר ?

    תודה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוקטובר 2014 אל10:46

      שלום חזי,
      המתכון מתאים ל 6 חלקי עוף.
      שבת שלום.

      הגב
      • ניר תגובה מאת:

        13 בפברואר 2015 אל16:27

        הי, למה הכוונה חלק עוף? האם שוק בלבד נספר כחלק אחד? תוכלי לציין את הכמויות במשקלים?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          20 בפברואר 2015 אל11:02

          שלום ניר,
          אכן הכוונה ששוק זה חלק נפרד וירך כחלק נפרד, משקלים פחות מתאימים במתכון הזה מכיוון שכל אחד מחלקי העוף יכול להגיע במשקל שונה.

          הגב
  6. עדי עזרא תגובה מאת:

    14 בפברואר 2014 אל18:25

    היי. היום ניסיתי שני מתכונים מהאתר (עוף מבושל ושעועית ירוקה) ושניהם יצאו מדהימים. הכל חוסל. מחכה בקוצר רוח לתוצאות של המתכון הבא שאקח מהאתר B-)

    הגב
  7. יהודית תגובה מאת:

    24 באוגוסט 2013 אל20:16

    אני הוספתי רסק עגבניות במקום עגבניה ויצא מעולה בעלי אמר שזה מעדן 🙂

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      24 באוגוסט 2013 אל22:33

      תודה רבה יהודית.

      הגב
  8. אושרת אדאבי תגובה מאת:

    8 באוגוסט 2013 אל23:58

    היי דנה
    איזה פפריקה לסים חריפה או מתוקה?
    תודה רבה אושרת

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      9 באוגוסט 2013 אל14:50

      שלום אושרת, פפריקה מתוקה.

      הגב
  9. דורין תגובה מאת:

    5 ביולי 2013 אל1:22

    היי דנה הכנתי לפי ההוראות שלך ויצא מדהים!!! אני חייבת לציין שניסיתי הרבה מתכונים מהאתר שלך גם עוגות וגם אוכל מבושל והכל פשוט יוצא מהמם והכי חשוב שאופן ההכנה די קל…
    תמשיכי להעלות לנו מתכונים מוצלחים כמו שרק את יודעת!!!
    תודה רבה
    דורין

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      6 ביולי 2013 אל19:56

      תודה רבה דורין.

      הגב
  10. ענת תגובה מאת:

    5 במאי 2013 אל10:23

    היי דנה -יצא לי נהדר וטעים – אם כי -אופן ההכנה שינית קצת.קודם טיגנתי בצל ואז שמתי עוף וכו.
    שמתי תבלינים כמו שאת ,אבל קצת יותר. תודה על מתכון מהנה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 במאי 2013 אל15:40

      מצויין, אני שמחה שיצא טוב.

      הגב
  11. ענת תגובה מאת:

    2 במאי 2013 אל9:56

    תודה רבה. בהחלט אעדכן אותך. שבת שלום.

    הגב
  12. ענת תגובה מאת:

    1 במאי 2013 אל9:31

    היי דנה לי – מתכננת להכין את זה ליום שישי הקרוב ב"ה – האם שעתיים בישול של העוף לא יותר מידי? התפוחי אדמה לא יוצא ממש מתפורר? והרוטב -נשאר רוטב?תודה.הבלוג שלך מהמם.

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      1 במאי 2013 אל20:26

      היי ענת, את יכולה לבשל פחות זמן אך מה שעושה את התבשיל הזה מיוחד הוא דווקא אורך זמן הבישול שבו העוף סופג את כל טעמי הירקות והתבלינים וכמובן שתפוחי האדמה הופכים רכים ונימוכים אך לא מתפוררים. לגבי הרוטב הוא אכן מצטמצם מאוד (ראי בתמונה), במידה ואת אוהבת יותר רוטב תוכלי להוסיף קצת יותר מים.
      עדכני אותי איך יצא לך התבשיל…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים