• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוף קסם (עוף במייפל)

9 בספטמבר 2012 by דנה רביב 8 תגובות

עוף קסם הוא בעצם עוף במייפל שקיבל את השם עוף קסם מבתי הבכורה שמאוד אוהבת שאני מכינה אותו, הסיבה לטענתה שהיא קוראת לו עוף קסם היא שהוא ממש קסום מרוב שהוא טעים…
מיותר לציין שהוא נעלם מהצלחת שלה כמו קסם דבר שמשמח כל אמא.
המתכון שכתבתי באתר הוא הצלחה בדוקה שנבדקה על מספר חברות ובני משפחה אני מזמינה אותכם לנסות בעצמכם ולספר לנו את התגובות.

הדפסה
עוף קסם | עוף במייפל
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 5
זמן הכנה: 
זמן בישול:  60 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • 6 חלקי עוף
  • ½ כוס סירופ מייפל
  • 1 כף סויה
  • 1 כף דבש
  • 2 כפיות חרדל
  • 2 קוביות שום כתוש קפוא
  • מעט מלח ופלפל
  • מעט שומשום לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה
  1. פזרו חלקי עוף בתבנית חד פעמית.
  2. ערבבו בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ושפכו על חלקי העוף, כסו את התבנית בנייר כסף והניחו במקרר לספיגת הטעמים. יש להמתין לפחות שעה ורצוי אפילו יותר, השתדלו להפוך מידי פעם את חלקי העוף כדי שהמרינדה תספג היטב.
  3. חממו תנור לחום גבוה של 200 מעלות והכניסו את התבנית למרכז התנור.
  4. לאחר 20 דקות הנמיכו את חום התנור ל- 180 מעלות והמשיכו לבשל את העוף בתנור למשך 30-40 דקות. במהלך הבישול הפכו מידי פעם את העוף כדי שישחים מכל צדדיו.
  5. כאשר העוף מוכן, הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו מעל שומשום קלוי. המנה הולכת נהדר עם אורז לבן, פתיתים או פסטה.
  6. בתאבון!
הערות
בתאבון!!
3.5.3251

 

מתוייק תחת: עוף ובשר מתוייג כ:כשר לפסח, סוכות, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חגי תגובה מאת:

    18 בינואר 2021 אל12:54

    היי דנה

    20 דקות ואז 30-40 דקות או סה"כ 30-40 דקות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      18 בינואר 2021 אל14:48

      היי חגי
      20 דקות ראשונות בחום גבוה ולאחר מכן להנמיך את חום התנור ולהמשיך לבשל כ-30 דקות נוספות על מנת לאפשר לרוטב להצטמצם ולהיות דביק
      המשך יום נעים

      הגב
  2. אור תגובה מאת:

    30 ביוני 2020 אל14:36

    זה אחד העופות הטעימים שאכלתי.. יוצא פשוט מעדן. תודה רבה!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      5 באוגוסט 2020 אל16:27

      היי אור
      תודה רבה על התגובה הנהדרת
      יום נעים

      הגב
  3. חלי תגובה מאת:

    26 באוקטובר 2014 אל9:19

    היי בוקר אור לך
    רציתי לשאול אם כשמכניסים את העוף לתנור
    גם צריך שהוא יהיה מכוסה?
    והאם העוף לא יוצא מתוק מידי בגלל המייפל והדבש?
    אצלנו לא אוהבים אוכל מתוק
    תודה ויום טוב

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      29 באוקטובר 2014 אל11:22

      היי חלי,
      אין צורך לכסות את העוף.
      המנה הזו היא דיי מתוקה אך מאוד טעימה ואהובה במיוחד על הילדים.

      הגב
      • אופק תגובה מאת:

        22 במרץ 2015 אל11:35

        היי דנה
        המתכון נשמע נהדר
        רציתי רק לשאול האם חייב בהכרח שום קפוא או שזה גם בסדר רגיל?
        והאם התכוונת ל2 שיני שום?

        הגב
        • דנה רביב תגובה מאת:

          23 במרץ 2015 אל14:12

          היי אופק,
          לא חובה להשתמש בשום קפוא.
          תוכל להחליף לשום טרי כתוש, שן אחת תספיק אך אם אתה אוהב שום תוכל להוסיף עוד אחת.
          חג שמח.

          הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים