• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק כתום

3 במרץ 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

מרק כתום (לא להתבלבל עם מרק בטטה) הוא בין המרקים האהובים עלי ביותר… אני חובבת מרקים לא קטנה וכל ארוחת צהריים של בנותיי מתחילה בקערת מרק קטנה. המרק הזה קל מאוד להכנה ומניב תוצאה מעולה, כדי לשדרג את הופעת המרק למבוגרים אני מעטרת אותו במעט פפריקה מעושנת שנותנת ארומה מיוחדת ביותר וכמובן זילוף קל של שמן זית טרי. אז למה מחכים???

הדפסה
מרק כתום
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 4
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 1 חתיכה של דלעת (כמה שאוהבים)
  • 3 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • ½ בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק
  • 5-6 כוסות מים
אפשרות הגשה:
  • שמנת חמוצה, פפריקה מעושנת, שמן זית או פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. מניחים את כל הירקות בסיר בינוני וממלאים במים. (המים צריכים להגיע עד כמעט לכיסוי הירקות)
  3. מתבלים במלח ואבקת מרק.
  4. מניחים את הסיר על להבה בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה בערך 5-7 דקות.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך הירקות, בודקים על מזלג כעבור 20-30 דקות.
  6. כאשר הירקות רכים מסירים מהאש ומוציאים מעט מהנוזלים בעזרת כוס (בערך ¾ כוס).
  7. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד שהוא מגיע למרקם חלק.
  8. כעת ניתן לשלוט ברמת הסמיכות הרצויה לכם, במידה והמרק סמיך מידי לטעמכם ניתן להוסיף מהנוזלים ששמרתם בכוס.
  9. לאחר טחינת המרק מחזירים את הסיר לאש ומתקנים תיבול.
הערות
אני מציעה להגיש את המרק עם זילוף קטן של שמן זית ומעט פפריקה מעושנת.
3.3.3077

מרק כתום – תמונות הכנה

מרק כתום - חיתוך הירקות
מרק כתום – חיתוך הירקות
מרק כתום - לאחר בישול הירקות
מרק כתום – לאחר בישול הירקות
מרק כתום - לאחר טחינת הירקות
מרק כתום – לאחר טחינת הירקות

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:ארוחת צהריים, כשר לפסח, צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים