מרק כתום

מרק כתום (לא להתבלבל עם מרק בטטה) הוא בין המרקים האהובים עלי ביותר… אני חובבת מרקים לא קטנה וכל ארוחת צהריים של בנותיי מתחילה בקערת מרק קטנה. המרק הזה קל מאוד להכנה ומניב תוצאה מעולה, כדי לשדרג את הופעת המרק למבוגרים אני מעטרת אותו במעט פפריקה מעושנת שנותנת ארומה מיוחדת ביותר וכמובן זילוף קל של שמן זית טרי. אז למה מחכים???

מרק כתום
מאת:
מספר מנות: 4
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 1 חתיכה של דלעת (כמה שאוהבים)
  • 3 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • ½ בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק
  • 5-6 כוסות מים
אפשרות הגשה:
  • שמנת חמוצה, פפריקה מעושנת, שמן זית או פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
  1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. מניחים את כל הירקות בסיר בינוני וממלאים במים. (המים צריכים להגיע עד כמעט לכיסוי הירקות)
  3. מתבלים במלח ואבקת מרק.
  4. מניחים את הסיר על להבה בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה בערך 5-7 דקות.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך הירקות, בודקים על מזלג כעבור 20-30 דקות.
  6. כאשר הירקות רכים מסירים מהאש ומוציאים מעט מהנוזלים בעזרת כוס (בערך ¾ כוס).
  7. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד שהוא מגיע למרקם חלק.
  8. כעת ניתן לשלוט ברמת הסמיכות הרצויה לכם, במידה והמרק סמיך מידי לטעמכם ניתן להוסיף מהנוזלים ששמרתם בכוס.
  9. לאחר טחינת המרק מחזירים את הסיר לאש ומתקנים תיבול.
הערות
אני מציעה להגיש את המרק עם זילוף קטן של שמן זית ומעט פפריקה מעושנת.

מרק כתום – תמונות הכנה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *