• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

לחמניות לפסח

24 במרץ 2013 by דנה רביב 6 תגובות

פסח הגיע ואיתו גם הזמן להכין לחמניות לפסח כדי לייצר גיוון בין כל המצות שמלוות את הארוחות. הלחמניות רכות וטעימות, מאוד דומות לפחזניות גם במרקם שלהן וגם בדרך העשייה.
הן עשויות משילוב של קמח מצה רגיל וקמח מצה טחון דק, אני מכינה אותן בכל שנה מספר פעמים כי הן פשוט מתחסלות ברגע…

הדפסה
לחמניות לפסח
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  50 דקות
זמן כולל:  1 שעה 15 דקות
מרכיבים
  • ½ 2 כוסות מים רותחים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח (אפשר יותר)
  • ½ כפית סוכר
  • 6 ביצים
  • ½ כוס קמח מצה
  • ½ 1 כוסות קמח מצה לעוגה (הקמח טחון דק מאוד, העלות מאוד נמוכה וניתן להשיג בכל סופר)
לזרייה מעל:
  • שומשום, קצח, פרג... (לאוכלי קטניות)
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את הקמחים ביחד בצלחת ומניחים בצד.
  3. יוצקים לסיר בינוני את המים, השמן, המלח והסוכר ומערבבים. מחממים על להבה בינונית.
  4. כאשר הנוזלים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמחים.
  5. מערבבים בעזרת כף עם ידית חזקה (רצוי כף מעץ), זה קצת קשה...
  6. מעבירים לצד כדי לקרר את הבצק.
  7. לאחר שהבצק התקרר, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים כך את שאר הביצים אחת אחת. התערובת לא מתאחדת מהר ולכן אל תבהלו והמשיכו לערבב היא תהיה אחידה לאחר הוספת כל הביצים.
  8. מעבירים את התערובת לשק זילוף (אם אין אפשר להשתמש ב-2 כפות משומנות).
  9. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומזלפים מן התערובת בצורות הרצויות.
  10. מפזרים מעל את השומשום, הפרג או הקצח.
  11. אופים למשך 50 דקות ומניחים להן להתקרר.
  12. פסח שמח וכשר!
3.3.3077

תמונות הכנה

לחמניות לפסח - הכנה 1
לחמניות לפסח - הכנה 2
לחמניות לפסח - הכנה 3
לחמניות לפסח - הכנה 4

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:כשר לפסח, ללא לקטוז

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רבקה תגובה מאת:

    22 באוגוסט 2013 אל20:52

    שלום
    האם הן יוצאות חלולות מבפנים או מלאות כלחמניה
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      23 באוגוסט 2013 אל1:20

      היי רבקה, הלחמניות יוצאות מעט חלולות אך עדיין ניתן למרוח בתוכן ממרחים.

      הגב
      • יהודית תגובה מאת:

        30 באפריל 2019 אל21:15

        אני הכנסתי מלוי לפני האפייה ויצא מדהים, ממש תפס את החלל שנוצר.
        הכנסתי פטה כבד ומעט ריבת בצל.

        הגב
    • מלכה גרינברגר תגובה מאת:

      16 באפריל 2014 אל9:55

      שלום שולי, תודה על מתכון הלחמניות! פעם ראשונה בפסח שיוצאות לי לחמניות "נורמליות"!

      הגב
  2. מיכל כהן רביב תגובה מאת:

    27 במרץ 2013 אל15:10

    הי דנה חג שמח
    השאלה שלי האם אפשר לעשות את הבצק ללחמניות פסח במיקסק עם ו גיטרה.
    מחכה לתשבתך המהירה

    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במרץ 2013 אל16:37

      היי מיכל,
      כן, אך את צריכה להתחיל את התהליך כמו שכתוב במתכון ואז להעביר את הבלילה לקערת המיקסר לפני שלב הוספת הביצים.
      כעת את יכולה להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף את הביצים אחת אחת.
      בהצלחה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים