• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

שקשוקה חצילים

7 במרץ 2013 by דנה רביב 4 תגובות

במתכון שקשוקה הזה בחרתי להשקיע והחלטתי להכין שקשוקה חצילים עם רוטב על בסיס עגבניות טריות ופלפל חריף (לא חובה).
שקשוקה זה אחד המאכלים הכי ישראלים שיש והוא מושלם לארוחת צהרים או לארוחת ערב, מיותר לציין שלצד השקשוקה צריך לחם איכותי נכון?

הדפסה
שקשוקה חצילים
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 2
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 1 חציל בינוני
  • 4 ביצים
  • 5-6 עגבניות אדומות רכות
  • ½ פלפל חריף (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט תרסיס שמן
  • מעט מלח לפיזור על החציל
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה, 200-220 מעלות. (אפשר ורצוי גריל).
  2. חותכים את החציל לקוביות יחסית גדולות.
  3. מניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה ומרססים מעט בשמן, מפזרים מעט מלח.
  4. מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות, לאחר מכן הופכים את קוביות החציל ומחזירים חזרה לעוד 10 דקות. (במידה והחציל משחים לפני שתם זמן הבישול יש להוציא אותו כדי שלא ישרף).
  5. מוציאים את החציל מהתנור ומשאירים בצד.
  6. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
  7. מחממים מחבת על להבה בינונית גבוהה ומוסיפים את שמן הזית.
  8. קוצצים את השום, חותכים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת.
  9. לאחר דקה של טיגון מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
  10. מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים את המחבת עם מכסה תואם.
  11. מבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות (מידי פעם מערבבים).
  12. לאחר 20 דקות טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך, מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים כדי שיכוסה ברוטב.
  13. מכסים שוב ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  14. שוברים ביצה לקערה קטנה ובעזרת כף עושים גומה ברוטב ומניחים אותה בעדינות. ממשיכים להוסיף את שאר הביצים באותו האופן.
  15. מפזרים מעט פלפל גרוס על כל ביצה ומכסים את המחבת.
  16. מבשלים את הביצים למשך 5-10 דקות עד שמגיעים לרמת הבישול הרצויה (אני אוהבת את החלמון נוזלי מעט...)
  17. לפני ההגשה מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
  18. בתאבון!
3.3.3077

שקשוקה חצילים – תמונות הכנה

שקשוקה חצילים - הכנה 1
שקשוקה חצילים - הכנה 2
שקשוקה חצילים - הכנה 3

מתוייק תחת: שונות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. כרמית תגובה מאת:

    2 בינואר 2019 אל7:36

    היי.
    האם ניתן לטגן את החיילים ולא לאפות?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2019 אל11:47

      היי כרמית
      בוודאי שאפשר… רק להקפיד לספוג מהשמן.
      שבוע טוב

      הגב
  2. נעה תגובה מאת:

    4 בנובמבר 2013 אל13:58

    מתכון מצויין…! השילוב של החצילים ועגבניות מטורף !! טעים מאוד ! מומלץ !!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 בנובמבר 2013 אל17:19

      תודה רבה נועה, שמחה שאהבת את המתכון.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים