• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

גרנולה

26 בינואר 2021 by דנה רביב כתוב תגובה

אני מאוד אוהבת להכין גרנולה בבית, ככה אני יודעת בדיוק מה המרכיבים שיש בפנים וגם כמובן לשלוט ברמת המתיקות.
את הגרנולה שלי אני מכינה ללא סוכר וממתיקה בעזרת דבש, מייפל או סילאן, אני מוסיפה הרבה מרכיבים טובים ומלאים בערכים תזונתיים נהדרים כמו גרעיני דלעת, פקאן, גרעיני חמנייה, שקדים שלמים טבעיים ומנקדת אותה עם מעט צימוקים שנותנים ביסים קטנים ומתוקים…
תוכלו בקלות להוסיף או לשנות מרכיבים בגרנולה שלכם כמו אוכמניות מיובשות, חמוציות, פשתן, קוקוס, צ׳יה, ועוד הרבה אפשרויות עד שתגיעו לטעם האהוב עליכם במיוחד!
את הגרנולה הזו תוכלו לשמור לעצמכם או לחלק בצנצנות יפות עם סרט צבעוני ולתת במתנה לחברים ולמשפחה, אני בטוחה שממש יאהבו!


הדפסה
גרנולה
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 3 כוסות שיבולת שועל עבה (לא האינסטנט הדק)
  • ½ כוס שקדים שלמים בקליפתם קצוצים גס
  • ½ כוס גרעיני חמנייה
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • ¼ כוס גפרורי שקדים או שקדים פרוסים
  • ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
  • ½ כוס צימוקים- מוסיפים לאחר האפייה
  • ¼ שמן
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס דבש- ניתן להמיר בסילאן, מייפל (גם חצי חצי)
הצעות נוספות:
  • קוקוס
  • פיסטוקים
  • אגוזי מלך
  • חמוציות
  • אוכמניות מיובשות
  • אגוזי לוז
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבב היטב את כל המרכיבים היבשים: שיבולת שועל, כל סוגי הגרעינים והאגוזים והמלח.
  3. מוסיפים את הדבש והשמן ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לגובה אחיד.
  5. אופים כ-30 דקות כאשר כל 10 דקות מושכים בזהירות את התבנית ומערבבים בעזרת כף עץ (לא ידבק).
  6. כשהתערובת שחומה ומוכנה מוציאים מהתנור בזהירות ומוסיפים את הצימוקים (חמוציות, אוכמניות וכו...) ומערבבים, התערובת בשלב זה רכה ומתקשה כאשר מתקררת לחלוטין. (בזמן הקירור מומלץ לערבב מידי פעם כדי שלא תדבק)
חשוב מאוד לשים לב לזמן האפייה!!! לפעמים הגרנולה מוכנה לפני הזמן וכדאי להוציא לפני שתשרף.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

בחש בוכרי

בחש בוכרי

14 בפברואר 2021 By דנה רביב

גרנולה

גרנולה

26 בינואר 2021 By דנה רביב

תגים

אוכל מרוקאי איביי ארוחת צהריים בשר גבינות חנוכה טו בשבט יום הולדת יום כיפור כלי עזר למטבח כשר לפסח ליד הקפה ללא גלוטן ללא חלב ומוצריו ללא לקטוז מדריכים מוכן ב 10 דקות מופלטה מוצרים מוצר לבדיקה מימונה מנה מיוחדת מעל חצי שעה משקאות מתאים להכנה עם ילדים סוכות סופגניות סלט חסה עד חצי שעה הכנה עוגה עוגות בחושות עוגות מיוחדות עוגת גבינה עוגת השבוע עוגת יום הולדת פאי פורים פחות מחצי שעה פלאו בג'יג' פרווה צמחוני קאפקייקס ראש השנה שבועות תה

Footer

חיפוש

פרסומים אחרונים

  • פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות
  • בחש בוכרי
  • ניו יורק צ׳יזקייק
  • מרק עדשים כתומות וסלרי
  • גרנולה
חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכונים Logo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים