• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

חריימה סלמון

18 בינואר 2021 by דנה רביב 3 תגובות

חריימה ניתן להכין עם כל סוג של דג, יש כאלו שאוהבים דג בורי או אמנון, אפילו דג נסיכת הנילוס שהיה מאוד שכיח עד לפני כמה שנים והיום עושה קאמבק…
אצלנו הדג האהוב ביותר הוא סלמון בכל צורותיו!
מאחר וכל בני המשפחה אוהבים מאוד סלמון אני מקפידה להכין איתו מנה לפחות אחת לשבוע כמו סלמון בטריאקי, פילה סלמון בתנור או סתם צורבת במחבת פרוסות דקות מקומחות עם מלח ופלפל אבל המנה האהובה ביותר על כולנו היא מנת חריימה סלמון בערב שישי!
רוטב סמיך ועשיר עם פלפלים, גזר, הרבה שום וכוסברה טרייה… הדג סופג את הטעמים ומתקבל סיר חריימה מושלם!
מבטיחה לכם שברגע שתנסו לאכול סלמון ברוטב חריימה אתם לא תחזרו לדגים אחרים…


הדפסה
חריימה סלמון
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • ¼ כוס שמן- אפשר לערבב שמן זית וקנולה
  • 6 פרוסת דג סלמון ללא עצמות
  • חצי פלפל אדום מתוק
  • חצי פלפל צהוב מתוק- אפשר גם רק בצבע אחד
  • 2 גזרים
  • 8-10 שיני שום טרי
  • 2 תפוחי אדמה קטנים- לא חובה
  • 2 עגבניות בשלות
  • חופן גרגירי חומוס- מקופסאת שימורים או קפוא
  • צרור כוסברה טרייה שטופה
  • 1-2 פלפלים מתוקים יבשים נקיים מזרעים- לא נורא אם אין
  • 1 כוס מים
לתיבול:
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה ממרח אריסה או פלפל צ׳ומה
  • 1 כפית גדושה ממרח לימון כבוש
  • פפריקה חריפה או צ׳ילי למי שרוצה חריף
הוראות הכנה
מכינים את כל המרכיבים:
  1. שום- לקלף ולקצוץ או לפרוס, אפשר גס
  2. גזר לקלף ולפרוס
  3. פלפלים- לחתוך לרצועות
  4. תפוחי אדמה- לקלף ולפרוס
  5. עגבניות בשלות- לגרר בפומפייה
  6. מחממים סיר סוטאג׳ על להבה בינונית (סיר רחב ונמוך)
  7. יוצקים את השמן ומטגנים בו את השום והגזר.
  8. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
  9. מוסיפים את האריסה, לימון כבוש והתבלינים ומערבבים.
  10. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות והמים ובוחשים.
  11. מסדרים את פרוסות תפוח האדמה- לא חובה.
  12. שומרים רבע מכמות הכוסברה ואת היתר מפזרים מעל לרוטב.
  13. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר, מבשלים על להבה נמוכה למשך כ-20 דקות. (טועמים ומתקנים תיבול)
הכנת הדג:
  1. שוטפים את חלקי הדג ומניחים בצלחת, סוחטים לימון ומשרים כ-10 דקות
  2. כאשר הרוטב מוכן מסדרים בסיר את הדגים (ללא הלימון)
  3. מפזרים מעל את יתר הכוסברה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות תלוי בנתחי הדג.
המלצה: בסיום הבישול להסיר את המכסה ולבשל עוד כמה דקות כדי לצמצם את הרוטב שיהיה סמיך.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: דגים מתוייג כ:אוכל מרוקאי

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. mazali תגובה מאת:

    15 באוקטובר 2022 אל20:03

    יצא פיגוז👏👏👏

    הגב
  2. רונית מוניס תגובה מאת:

    18 בינואר 2021 אל20:45

    וואו דנה. אין עלייך. כל מתכון מנצח. השבת הכנתי את הסלמון ברוטב טריאקי שלך והוא מושלם. הולכת להכין גם את זה.
    שאלה , האם את שוטפת במים את הדגים לאחר השרייה עם הלימון והאם את מוסיפה מעט מלח בהשרייה?
    תודה רבה רבה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      19 בינואר 2021 אל16:02

      היי רונית
      מאוד שמחה לשמוע שאהבת…
      את הדגים אני שוטפת לפני ההשרייה ולאחר מכן רק מסירה את שאריות הלימון (גרעינים, מיץ), אין צורך לשטוף שוב.
      המשך יום מקסים

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים