עוגיות ביסקוטי או בשמן האיטלקי ״קנטוצ׳י״ הן עוגיות איטלקיות מלאות בשקדים, הן נאפות פעמיים וכך הן מתקבלות פריכות ויבשות.
נהוג לטבול אותן בקפה או תה וכך הן מתרככות ונוצר ביס פשוט מושלם!
את העוגיות הנפלאות האלו ניתן להכין ממש בקלות ללא מיקסר וממרכיבים פשוטים שבדרך כלל יש לנו בבית.
במתכון המקורי משתמשים בשקדים שלמים עם קליפתם אך תוכלו להחליף את השקדים בכל סוג אחר של אגוז או להשתמש בשקדים פרוסים/קצוצים ועוד…
מרכיבים
- 120 גרם חמאה מומסת- במצב נוזלי או ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- גרידת לימון- ממליצה מאוד!
- 1 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים
- ¾ כוס שקדים שלמים בקליפתם
- ¾ 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- ביצה כדי למרוח מעל
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערה קטנה מנפים את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים היטב חמאה, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת הלימון עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את השקדים השלמים ובוחשים.
- מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים עד לבצק רך ודביק.
- מקמחים את משטח העבודה ומעבירים את הבצק (הבצק דביק ולכן הקפידו לקמח גם מעל).
- חוצים ל-2 חלקים וכל חלק מגלגלים לגליל בעובי של כ-7-8 ס״מ.
- מניחים בעדינות את הגלילים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם 2 כפות מים ומברישים את הגלילים.
- אופים בתנור למשך20-25 דקות עד שהן משחימות.
- מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לפחות חצי שעה כדי שיתקררו על מנת שנוכל לחתוך בלי שיתפרקו.
- כאשר הגלילים התקררו ניתן לפרוס אותם לעוגיות בעזרת סכין משוננת חדה (רצוי סכין לחם).
- פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס״מ.
- משכיבים את פרוסות העוגיות כאשר פנים העוגייה פונה כלפי מעלה כדי שיתייבשו גם בחלק הפנימי.
- מחזירים לאפייה בתנור למשך 10-13 דקות כדי שיתייבשו וישחימו מעט. רצוי להפוך את העוגיות גם לצידן השני כדי לקבל מרקם פריך ואחיד בשני הצדדים.
- כאשר העוגיות מוכנות הניחו להן להתקרר לחלוטין.
- מעבירים לקופסא אטומה ונהנים. (ניתן להקפיא עד ל-3 חודשים ולאכול אפילו ללא הפשרה)
עוגיות מדהימות!!! תודה דנה