• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

ביסקוטי

15 בינואר 2021 by דנה רביב תגובה אחת

עוגיות ביסקוטי או בשמן האיטלקי ״קנטוצ׳י״ הן עוגיות איטלקיות מלאות בשקדים, הן נאפות פעמיים וכך הן מתקבלות פריכות ויבשות.
נהוג לטבול אותן בקפה או תה וכך הן מתרככות ונוצר ביס פשוט מושלם!
את העוגיות הנפלאות האלו ניתן להכין ממש בקלות ללא מיקסר וממרכיבים פשוטים שבדרך כלל יש לנו בבית.
במתכון המקורי משתמשים בשקדים שלמים עם קליפתם אך תוכלו להחליף את השקדים בכל סוג אחר של אגוז או להשתמש בשקדים פרוסים/קצוצים ועוד…


הדפסה
ביסקוטי
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 30
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  35 דקות
זמן כולל:  55 דקות
מרכיבים
  • 120 גרם חמאה מומסת- במצב נוזלי או ½ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידת לימון- ממליצה מאוד!
  • 1 כפית תמצית וניל או תמצית שקדים
  • ¾ כוס שקדים שלמים בקליפתם
  • ¾ 1 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ביצה כדי למרוח מעל
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. בקערה קטנה מנפים את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב חמאה, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת הלימון עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את השקדים השלמים ובוחשים.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ובוחשים עד לבצק רך ודביק.
  6. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים את הבצק (הבצק דביק ולכן הקפידו לקמח גם מעל).
  7. חוצים ל-2 חלקים וכל חלק מגלגלים לגליל בעובי של כ-7-8 ס״מ.
  8. מניחים בעדינות את הגלילים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. טורפים את הביצה עם 2 כפות מים ומברישים את הגלילים.
  10. אופים בתנור למשך20-25 דקות עד שהן משחימות.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לפחות חצי שעה כדי שיתקררו על מנת שנוכל לחתוך בלי שיתפרקו.
  12. כאשר הגלילים התקררו ניתן לפרוס אותם לעוגיות בעזרת סכין משוננת חדה (רצוי סכין לחם).
  13. פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס״מ.
  14. משכיבים את פרוסות העוגיות כאשר פנים העוגייה פונה כלפי מעלה כדי שיתייבשו גם בחלק הפנימי.
  15. מחזירים לאפייה בתנור למשך 10-13 דקות כדי שיתייבשו וישחימו מעט. רצוי להפוך את העוגיות גם לצידן השני כדי לקבל מרקם פריך ואחיד בשני הצדדים.
  16. כאשר העוגיות מוכנות הניחו להן להתקרר לחלוטין.
  17. מעבירים לקופסא אטומה ונהנים. (ניתן להקפיא עד ל-3 חודשים ולאכול אפילו ללא הפשרה)
3.5.3251

 

 

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. גילי תגובה מאת:

    16 בינואר 2021 אל17:00

    עוגיות מדהימות!!! תודה דנה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

בחש בוכרי

בחש בוכרי

14 בפברואר 2021 By דנה רביב

גרנולה

גרנולה

26 בינואר 2021 By דנה רביב

תגים

אוכל מרוקאי איביי ארוחת צהריים בשר גבינות חנוכה טו בשבט יום הולדת יום כיפור כלי עזר למטבח כשר לפסח ליד הקפה ללא גלוטן ללא חלב ומוצריו ללא לקטוז מדריכים מוכן ב 10 דקות מופלטה מוצרים מוצר לבדיקה מימונה מנה מיוחדת מעל חצי שעה משקאות מתאים להכנה עם ילדים סוכות סופגניות סלט חסה עד חצי שעה הכנה עוגה עוגות בחושות עוגות מיוחדות עוגת גבינה עוגת השבוע עוגת יום הולדת פאי פורים פחות מחצי שעה פלאו בג'יג' פרווה צמחוני קאפקייקס ראש השנה שבועות תה

Footer

חיפוש

פרסומים אחרונים

  • פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות
  • בחש בוכרי
  • ניו יורק צ׳יזקייק
  • מרק עדשים כתומות וסלרי
  • גרנולה
חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכונים Logo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים