אצלנו בבית ברגע שמזג האויר טיפה מתקרר, מיד כל בני הבית מחכים לארוחת הצהריים מכיון שכולם יודעים שהמנה הראשונה תמיד תהיה מרק חם וטעים, בכל יום מרק אחר ושונה.
את הרעיון למרק הזה קיבלתי מגיסתי היקרה מאחר וחיפשתי עוד ועוד רעיונות למרקים שאפשר להכין בקלות ובמהירות.
מרק קישואים קליל ומהיר להכנה, מאוד טעים ובריא!
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 5-6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל
- 2 שיני שום טריות
- כחצי כרישה (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
- 2 גבעולי סלרי אנריקאי כולל עלים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית חוואיג׳ למרק או כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת מרק- לא חובה ניתן להוסיף מעט מלח במקום אם צריך
הוראות הכנה
- מחממים סיר עם מעט שמן
- קוצצים את הבצל והכרישה ומטגנים מעט עד להזהבה קלה
- כותשים את השום ומוסיפים לבצל
- מוסיפים את קוביות הקישואים ומערבבים
- קוצצים את הסלרי ומוסיפים לסיר
- מוסיפים את התבלינים ובוחשים
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-20 דקות
- בזהירות מסירים מהאש ובעזרת בלנדר מוט טוחנים מעט מאוד רק לקבלת מרקם גס
- טועמים ומתקנים תיבול.
כתיבת תגובה