עוגיות קפה ושוקולד מבוססות על עוגיות חמאה קלאסיות פריכות וטעימות מאוד.
לעוגיות הבסיס העשויות בסך הכל מסוכר, חמאה וקמח אני מוסיפה קפה ושוקולד מריר וכך נוצרות עוגיות מושלמות במרקם קראנצ׳י עם ארומה של קפה ונגיעות מתוקות של שוקולד…
את בצק העוגיות אני מגלגלת לגליל ומקררת ולאחר מכן חותכת לפרוסות שוות.
מזהירה מראש… העוגיות מפזרות ריח מטורף בבית!
מרכיבים
- 200 חמאה רכה בטמ״פ החדר -לא נוזלית
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח
- שקית סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- 1 כף גדושה של נס קפה מגורען
- 1 כף מים רותחים
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה
- בקערית קטנה מערבבים את המים והקפה ומניחים בצד
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, סוכר וניל והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מידי פעם נעזרים במרית כדי להוריד את החמאה שבדפנות הקערה.
- מוסיפים את הקפה ומערבבים
- עוצרים את המיקסר ומנקים את הדפנות עם מרית, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
- מוסיפים את השוקולוד המריר הקצוץ ומפעילים שוב רק למספר שניות
- מעבירים את התערובת לשקית קשיחה או על גבי ניילון נצמד ויוצרים גליל רבועי או עגול לבחירתכם, קוטר הגליל כ-4 ס״מ.
- מעבירים את הגליל למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
אפייה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מסירים את הניילון מהגליל ומניחים על גבי משטח לחיתוך
- בעזרת סכין חדה חותכים פרוסות בעובי של כחצי ס״מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים למשך 8-12 דקות עד שהעוגיות מעט זהובות ומוצאים לקירור (רצוי להניח את העוגיות על רשת), העוגיות מתקשות כאשר הן קרות.
כתיבת תגובה