אני חייבת להודות שתמיד תמיד יש לי דלורית שלמה בקערת הפירות שלי, היא גם מוסיפה יופי לשולחן וגם נשמרת היטב למקרה שאצטרך אותה, חיי המדף שלה ארוכים יחסית ולכן בניגוד לדלעת היא נשמרת נהדר!
מרק דלעת הוא מרק ממשפחת הכתומים, אני מכינה אותו מדלורית שלמה שהטעם שלה מאוד עדין וחמאתי וחתיכה של דלעת שמוסיפה מתיקות טעם חזק יותר של דלעת.
את המרק הזה אני מעשירה עם מעט מאוד חלב קוקוס שמוסיף למרקם ונותן ריח עדין…
אני מגישה אותו עם מעט גריעיני דלעת קלויים או שקדים פרוסים קלויים שמוסיפים למרקם החלק קצת קרנצ׳יות מושלמת…
החורף כבר כאן אז רוצו להכין!
טיפ: כאשר אתם משתמשים בדלורית תמיד תחליפו אותה בחדשה וכך בכל רגע שתרצו תוכלו להכין מרק מושלם!
מרכיבים
- 1 דלורית בינונית גדולה
- חתיכה של דלעת
- 1 בצל
- 2-3 שיני שום טריות
- חצי מיכל חלב/קרם קוקוס- כ-200 מ״ל
- מעט צ׳ילי יבש
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור גרוס
- מים עד לכיסוי הירקות
הוראות הכנה
- קולפים וחותכים את הדלורית והדלעת לקוביות ומכניסים לסיר בינוני גדול.
- מוסיפים בצל ושום קלופים וחתוכים גס.
- יוצקים מים רק עד לגובה הירקות ולא יותר, תמיד ניתן להוסיף אם צריך אך רצוי שלא מההתחלה כדי שלא יהיה נוזלי מידי.
- מוסיפים את התבלינים.
- מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה, מבשלים עד שהירקות מתרככים.
- מסירים מהאש ובזהירות טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים מהחלב קוקוס, לא להוסיף הכל אלא כל פעם קצת וטועמים לאחר ערבוב, אני אוהבת הרבה אך זה תלוי בטעמכם האישי.
- לבסוף מתקנים תיבול ומוסיפים פלפל צ׳ילי לפי רמת החריפות שלכם (אנחנו אוהבים חריף)
כתיבת תגובה