• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק דלעת

6 בנובמבר 2020 by דנה רביב כתוב תגובה

אני חייבת להודות שתמיד תמיד יש לי דלורית שלמה בקערת הפירות שלי, היא גם מוסיפה יופי לשולחן וגם נשמרת היטב למקרה שאצטרך אותה, חיי המדף שלה ארוכים יחסית ולכן בניגוד לדלעת היא נשמרת נהדר!
מרק דלעת הוא מרק ממשפחת הכתומים, אני מכינה אותו מדלורית שלמה שהטעם שלה מאוד עדין וחמאתי וחתיכה של דלעת שמוסיפה מתיקות טעם חזק יותר של דלעת.
את המרק הזה אני מעשירה עם מעט מאוד חלב קוקוס שמוסיף למרקם ונותן ריח עדין…
אני מגישה אותו עם מעט גריעיני דלעת קלויים או שקדים פרוסים קלויים שמוסיפים למרקם החלק קצת קרנצ׳יות מושלמת…
החורף כבר כאן אז רוצו להכין!
טיפ: כאשר אתם משתמשים בדלורית תמיד תחליפו אותה בחדשה וכך בכל רגע שתרצו תוכלו להכין מרק מושלם!

הדפסה
מרק דלעת
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 1 דלורית בינונית גדולה
  • חתיכה של דלעת
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום טריות
  • חצי מיכל חלב/קרם קוקוס- כ-200 מ״ל
  • מעט צ׳ילי יבש
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מים עד לכיסוי הירקות
הוראות הכנה
  1. קולפים וחותכים את הדלורית והדלעת לקוביות ומכניסים לסיר בינוני גדול.
  2. מוסיפים בצל ושום קלופים וחתוכים גס.
  3. יוצקים מים רק עד לגובה הירקות ולא יותר, תמיד ניתן להוסיף אם צריך אך רצוי שלא מההתחלה כדי שלא יהיה נוזלי מידי.
  4. מוסיפים את התבלינים.
  5. מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה, מבשלים עד שהירקות מתרככים.
  6. מסירים מהאש ובזהירות טוחנים בעזרת בלנדר מוט.
  7. מוסיפים מהחלב קוקוס, לא להוסיף הכל אלא כל פעם קצת וטועמים לאחר ערבוב, אני אוהבת הרבה אך זה תלוי בטעמכם האישי.
  8. לבסוף מתקנים תיבול ומוסיפים פלפל צ׳ילי לפי רמת החריפות שלכם (אנחנו אוהבים חריף)
3.5.3251

 

מתוייק תחת: מרקים, שונות מתוייג כ:ארוחת צהריים, פרווה, צמחוני

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים