• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

חלה מתוקה לשבת

15 באוקטובר 2020 by דנה רביב תגובה אחת

חלה מתוקה לשבת היא החלה הטובה ביותר בעיניי!
אין כמו ריח של חלה טרייה בבית ביום שישי, לעיתים אנשים נרתעים מהכנת בצק אך לאחר שתכינו את החלה הזו אני בטוחה שלא תפסיקו להכין אותה בכל שישי…
אני מכינה חלה מחצי קילו בלבד אך היא כל כך אוורירית ותופחת כל כך הרבה שהיא נראת ענקית!!!
תוכלו להוסיף או להפחית סוכר לפי טעמכם וכמובן לקלוע אותה בכל צורה שתרצו, אני אפיתי בתבנית לחם בצורת אינגליש רחבה וקלעתי צמה מ-4 חלקים.

הדפסה
חלה מתוקה לשבת
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 500 גרם קמח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה- טורפים בקערית קטנה
  • 1 כוס מים פושרים
  • ⅓ כוס סוכר
ביצה טרופה למריחה מעל לחלה ושומשום לפיזור...
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
  1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר, שמרים ומערבבים מעט.
  2. יוצרים גומה במרכז ויוצקים את השמן, מים וביצה.
  3. מפעילים את המיקסר לאט לאט ולאחר 2-3 דקות מוסיפים את המלח.
  4. מניחים למיקסר לעבוד לאט ומוודאים שכל הקמח נאסף והבצק אחיד, הלישה המלאה אמורה להיות כ-10 דקות ויותר כך שהבצק שיתקבל יהיה רך ואפילו דביק מעט.
  5. מפזרים מעט קמח מלמעלה ומכסים להתפחה של שעה לפחות.
  6. לאחר כשעה הבצק הכפיל את נפחו.
  7. מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים את הבצק.
  8. לשים קצת כדי להוריד לו את הנפח ומחלקים ל-3 חלקים שווים על מנת לעשות צמה (ניתן לשקול אם תרצו חלקים שווים).
  9. במידה והבצק עדיין דביק מידי ניתן לקמח את הידיים את את המשטח, אם לא חייבים אז לא להוסיף קמח הרבה כדי שהחלה תישאר רכה ואוורירית.
  10. משלושת החלקים יוצרים גלילים ארוכים ולא דקים מידי.
  11. יוצרים את הצמה ומניחים על נייר אפייה בתבנית לחם, יתן להשאיר ככה ולאפות בתנית תנור על נייר אפייה אך יש לשים לב לזמן האפייה שיתקצר...
  12. מברישים את החלה בביצה טרופה (ללא שומשום עדיין)
  13. מניחים לחלה לתפוח עד להכפלת הגודל, כ-40 דקות עד שעה...
  14. מחממים תנור לתוכנית אפייה רגילה לחום של 180 מעלות.
  15. לאחר ההתפחה השנייה מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
  16. במידה והחלה בתבנית לחם והיא גבוהה (כמו בתמונה) עליכם לאפות בחלק הנמוך יותר של התנור, כלומר במסילה אחת מתחת האמצע. במידה והיא ללא תבנית אלא רק על נייר אפייה תוכלו לאפות באמצע התנור. (כל זאת על מנת שלא תישרף מלמעלה)
  17. אופים למשך 30-35 דקות עד שהחלה משחימה.
  18. מניחים לה להתקרר על רשת.
3.5.3251

 

מתוייק תחת: מאפים וקישים מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, פרווה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. תהילה תגובה מאת:

    27 בנובמבר 2020 אל2:05

    יצא מושלם, תבורכי

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים