• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות חמאה ושקדים

26 בדצמבר 2019 by דנה רביב כתוב תגובה

עוגיות חמאה ושקדים בריח וניל ממכר! מכינים בקלי קלות וממלאים צנצנת מלאה במלבנים מתוקים,
ממליצה לכם להכין ולהקפיא לאחר שפורסים בשקית הקפאה אטומה, מוציאים ואופים וככה תמיד יש פינוק מתוק ליד הקפה!
(לאפייה לאחר הקפאה מומלץ להוסיף 1-2 דקות לאפייה)


הדפסה
עוגיות חמאה ושקדים
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כוס פרוסות שקדים (קלויים מעט במחבת יבשה)
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
  1. בקערה גדולה מקציפים את החמאה הרכה עם תמצית הוניל על מנת לאוורר אותה מעט, ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני.
  2. מנפים את האבקת סוכר לתוך החמאה ומערבבים שוב עד לתערובת אחידה ובהירה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק, לא יותר מידי כדי שהעוגיות לא יצאו קשות מידי.
  4. מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שהם נטמעים.
  5. מניחים על השיש יריעת ניילון נצמד ומעבירים את הבצק.
  6. מאחדים את הבצק ומגלגלים לגליל, ניתן לעצב כמלבן (קוטר של כ- 3-4 ס״מ).
  7. עוטפים את הגליל בצק ומניחים במקרר לשעתיים לפחות כדי שיתקשה.
הכנת העוגיות:
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מוציאים את הגליל מהמקרר ומניחים על גבי משטח שניתן לחתוך עליו.
  3. בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כ-7 מ״מ ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים למשך 13-15 דקות (תלוי בעובי העוגייה) עד שהעוגייה מעט מזהיבה ולא יותר.
  5. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. רצוי על גבי רשת קירור.
  6. *במידה והבצק יוצא יבש מידי ניתן לעבד אותו מעט בידיים או להוסיף 1-2 כפיות מים קרים.
3.5.3251

 

 

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:ליד הקפה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים