עוגיות חמאה ושקדים בריח וניל ממכר! מכינים בקלי קלות וממלאים צנצנת מלאה במלבנים מתוקים,
ממליצה לכם להכין ולהקפיא לאחר שפורסים בשקית הקפאה אטומה, מוציאים ואופים וככה תמיד יש פינוק מתוק ליד הקפה!
(לאפייה לאחר הקפאה מומלץ להוסיף 1-2 דקות לאפייה)
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח
- ¾ כוס פרוסות שקדים (קלויים מעט במחבת יבשה)
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה מקציפים את החמאה הרכה עם תמצית הוניל על מנת לאוורר אותה מעט, ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני.
- מנפים את האבקת סוכר לתוך החמאה ומערבבים שוב עד לתערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק, לא יותר מידי כדי שהעוגיות לא יצאו קשות מידי.
- מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שהם נטמעים.
- מניחים על השיש יריעת ניילון נצמד ומעבירים את הבצק.
- מאחדים את הבצק ומגלגלים לגליל, ניתן לעצב כמלבן (קוטר של כ- 3-4 ס״מ).
- עוטפים את הגליל בצק ומניחים במקרר לשעתיים לפחות כדי שיתקשה.
הכנת העוגיות:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הגליל מהמקרר ומניחים על גבי משטח שניתן לחתוך עליו.
- בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כ-7 מ״מ ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 13-15 דקות (תלוי בעובי העוגייה) עד שהעוגייה מעט מזהיבה ולא יותר.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. רצוי על גבי רשת קירור.
- *במידה והבצק יוצא יבש מידי ניתן לעבד אותו מעט בידיים או להוסיף 1-2 כפיות מים קרים.
כתיבת תגובה