עוגיות שוקולד מושחתות במיוחד!
אמריקאיות! ענקיות! מתוקות! מפוצצות בשוקולד!
מזל שהמתכון מניב כמות די מכובדת של עוגיות כי הן נחטפות בשניה…
מרכיבים
- 230 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מוציאים מהמקרר 20 דקות לפני ההכנה)
- 1 כוס סוכר חום כהה (הדביק)
- ¼ כוס סוכר לבן
- 2 כפות דבש
- ½ 1 כפיות מחית/תמצית וניל איכותית
- 2 ביצים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות קמח
- 2 כוסות שוקולד צ׳יפס
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
הכנת בצק העוגיות:
- בקערה מנפים את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר מניחים חמאה ושני סוגי סוכר ומערבבים בעזרת וו גיטרה עד לתערובת אחידה.
- עוצרים ומנקים את הדפנות של הקערה.
- מוסיפים ביצה, תמצית וניל ודבש ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הביצה שנותרה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מידי פעם עוצרים להוריד את מה שנדבק בדפנות הקערה.
- מוסיפים את תרובת הקמח ובוחשים שוב עד להטמעת הקמח.
- מפזרים את השוקולד צ׳יפס ובוחשים.
הכנת העוגיות:
- מרפדים מגש בנייר אפיה.
- בעזרת כף גלידה מניחים כדורים מהבצק עם מרווחים גדולים. (9 במגש ב-3 מגשים, סה״כ 27 עוגיות)
- אופים למשך 12-13 דקות ולא יותר על מנת שהעוגיות לא יתייבשו.
- מניחים לעוגיות להצטנן, רצוי על רשת קירור.
כתיבת תגובה