עוגיות שוקולד מושחתות

עוגיות שוקולד מושחתות במיוחד!
אמריקאיות! ענקיות! מתוקות! מפוצצות בשוקולד!
מזל שהמתכון מניב כמות די מכובדת של עוגיות כי הן נחטפות בשניה…


עוגיות שוקולד מושחתות
מאת:
מספר מנות: 27
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 230 גרם חמאה חתוכה לקוביות (מוציאים מהמקרר 20 דקות לפני ההכנה)
  • 1 כוס סוכר חום כהה (הדביק)
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • 2 כפות דבש
  • ½ 1 כפיות מחית/תמצית וניל איכותית
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כוסות שוקולד צ׳יפס

הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
הכנת בצק העוגיות:
  1. בקערה מנפים את הקמח, מלח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
  2. בקערת המיקסר מניחים חמאה ושני סוגי סוכר ומערבבים בעזרת וו גיטרה עד לתערובת אחידה.
  3. עוצרים ומנקים את הדפנות של הקערה.
  4. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ודבש ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את הביצה שנותרה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מידי פעם עוצרים להוריד את מה שנדבק בדפנות הקערה.
  6. מוסיפים את תרובת הקמח ובוחשים שוב עד להטמעת הקמח.
  7. מפזרים את השוקולד צ׳יפס ובוחשים.
הכנת העוגיות:
  1. מרפדים מגש בנייר אפיה.
  2. בעזרת כף גלידה מניחים כדורים מהבצק עם מרווחים גדולים. (9 במגש ב-3 מגשים, סה״כ 27 עוגיות)
  3. אופים למשך 12-13 דקות ולא יותר על מנת שהעוגיות לא יתייבשו.
  4. מניחים לעוגיות להצטנן, רצוי על רשת קירור.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *