• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פסטה וכדורי בשר

15 בינואר 2019 by דנה רביב כתוב תגובה

ברור לכולם שאחד מהמאכלים האהובים ביותר בעולם הוא פסטה!
פסטה לכל צורותיה היא אכן מושלמת מבחינתי, את אותו חומר גלם ניתן להגיש בכל כך הרבה טעמים שונים ואחד מהם הוא ספגטי עם כדורי בשר או בשמו המקורי:  Spaghetti with meatballs זו מנת הספגטי האהובה ביותר בארצות הברית.
זו הגרסה שלי למתכון המוכר והאהוב…

הדפסה
פסטה וכדורי בשר
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 400 גרם פסטה
לכדורי הבשר:
  • 500 בשר טחון - שייטל/צלעות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפו״א בינוני
  • 2 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
לרוטב:
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות גדושות- רסק עגבניות
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כוסות מים
הוראות הכנה
מכינים את תערובת הקציצות:
  1. מגררים את הבצל בצד הגס של הפומפייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. את תפוח האדמה מגררים דק דק, סוחטים ומוסיפים לקערה עם הבצל.
  3. מוספים את הבשר והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מניחים במקרר.
הכנת הרוטב:
  1. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול, קוצצים דק את הבצל ומטגנים 213 דקות על שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את השום, רסק, מים, ותבלינים ומערבבים היטב.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
הכנת הפסטה: מבשלים את הפסטה בערך 4-5 דקות פחות מהזמן הכתוב על גבי האריזה מאחר והפסטה תמשיך להתבשל ברוטב ואם היא תהיה מבושלת מידי היא תהפוך רכה מידי.
הכנת הקציצות ב-2 אופציות:
  1. אופציה 1- לגלגל כדורים קטנים ולהכניס ישירות לרוטב, להביא לרתיחה ולבשל כ-30 דקות.
  2. אופציה 2- לטגן קלות את הכדורים הקטנים במחבת עם מעט שמן, אין צורך להפוך אלא לנער מעט את המחבת והן יסתובבו... לאחר הטיגון הקל פשוט להעביר לסיר ל- 20 דקות.
  3. לאחר שהקציצות מבושלות מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים בעדינות.
  4. מכבים את האש ומניחים ל-2 דקות כאשר הסיר סגור (זה יסיים את הבישול של הפסטה)
  5. מערבבים לפני הגשה.
3.3.3077

תמונות הכנה

טיגון הקציצות 1
טיגון הקציצות 1
טיגון הקציצות 2
טיגון הקציצות 2
הכנת הרוטב
הכנת הרוטב
לאחר בישול עם הפסטה
לאחר בישול עם הפסטה

מתוייק תחת: עוף ובשר, פסטה ואורז מתוייג כ:ארוחת צהריים

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים