פסטה וכדורי בשר

ברור לכולם שאחד מהמאכלים האהובים ביותר בעולם הוא פסטה!
פסטה לכל צורותיה היא אכן מושלמת מבחינתי, את אותו חומר גלם ניתן להגיש בכל כך הרבה טעמים שונים ואחד מהם הוא ספגטי עם כדורי בשר או בשמו המקורי:  Spaghetti with meatballs זו מנת הספגטי האהובה ביותר בארצות הברית.
זו הגרסה שלי למתכון המוכר והאהוב…

פסטה וכדורי בשר
מאת:
מרכיבים
  • 400 גרם פסטה
לכדורי הבשר:
  • 500 בשר טחון - שייטל/צלעות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפו״א בינוני
  • 2 כפות גדושות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
לרוטב:
  • 1 בצל קטן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות גדושות- רסק עגבניות
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כוסות מים
הוראות הכנה
מכינים את תערובת הקציצות:
  1. מגררים את הבצל בצד הגס של הפומפייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. את תפוח האדמה מגררים דק דק, סוחטים ומוסיפים לקערה עם הבצל.
  3. מוספים את הבשר והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מניחים במקרר.
הכנת הרוטב:
  1. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול, קוצצים דק את הבצל ומטגנים 213 דקות על שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את השום, רסק, מים, ותבלינים ומערבבים היטב.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
הכנת הפסטה: מבשלים את הפסטה בערך 4-5 דקות פחות מהזמן הכתוב על גבי האריזה מאחר והפסטה תמשיך להתבשל ברוטב ואם היא תהיה מבושלת מידי היא תהפוך רכה מידי.
הכנת הקציצות ב-2 אופציות:
  1. אופציה 1- לגלגל כדורים קטנים ולהכניס ישירות לרוטב, להביא לרתיחה ולבשל כ-30 דקות.
  2. אופציה 2- לטגן קלות את הכדורים הקטנים במחבת עם מעט שמן, אין צורך להפוך אלא לנער מעט את המחבת והן יסתובבו... לאחר הטיגון הקל פשוט להעביר לסיר ל- 20 דקות.
  3. לאחר שהקציצות מבושלות מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים בעדינות.
  4. מכבים את האש ומניחים ל-2 דקות כאשר הסיר סגור (זה יסיים את הבישול של הפסטה)
  5. מערבבים לפני הגשה.

תמונות הכנה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *