• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי שוקולד

1 בפברואר 2018 by דנה רביב כתוב תגובה

פאי שוקולד קר וטעים במיוחד!
ההכנה שלו דורשת מינימום השקעה והתוצאה פשוט מושלמת…
אני נותנת לילדה שלי (בת 11) להכין אותו לבד ורק עוזרת לה בשלב האפייה הקצרה,
תוכלו לשלב טעמים ולגוון עם השוקולד שאתם אוהבים כמו שוקולד לבן, מריר או חלב…
ניתן להכין ולהקפיא ופשוט להוציא כשמפתיעים אתכם חברים או משפחה… אפילו טעים מאוד בחודשי הקיץ כקינוח קפוא (גלידה).

הדפסה
פאי שוקולד
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  25 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
  • תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26-28 או תבנית מלבנית
לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם- הכי טעים פתי בר)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
לקצפת השוקולד:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה- 500 מיליליטר
  • 2 חפיסות של שוקולד- אפשר חלב ומריר או רק מריר...
  • 4 כפות סוכר
הוראות הכנה
הכנת התחתית:
  1. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים בעזרת מעבד מזון, (אפשר גם לשים בשקית חזקה ולרסק עם מערוך). מערבבים בקערה את החמאה, סוכר והביסקוויטים, מעבירים לתבנית ומהדקים. מניחים את התבנית במקפיא ל- 10 דקות ולאחר מכן אופים 15 דקות בחום בינוני של 180 מעלות. (יש לתת לתחתית להצטנן לגמרי לאחר האפייה כדי שהקצפת לא תימס).
הכנת מוס השוקולד:ֿ
  1. ממיסים במיקרוגל את 2 חפיסות השוקולד, על מנת שלא לשרוף את השוקולד, מפעילים את המיקרוגל למשך מספר שניות ומוציאים ומערבבים ולאחר מכן מחממים שוב... עד שהשוקולד חלק ללא גושים.
  2. מניחים את השוקולד המומס בצד כדי שיתקרר.
  3. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר.
  4. מוסיפים את הסוכר לשמנת.
  5. מפעילים את המיקסר על מהירות מירבית ומקציפים 2-3 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. להזהר שלא להקציף יותר מידי כדי שהקצפת לא תשבר.
  6. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השוקולד המומס לקצפת. (יש לוודא שהוא לא חם)
  7. מקציפים לעוד מספר שניות ולא יותר רק עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  8. יוצקים את מוס השוקולד לתוך תחתית הביסקוויטים האפויה ומשטחים את פני הפאי.
  9. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  10. ניתן לקשט בכל מה שרוצים למשל: פירות טריים, גרידת שוקולד לבן, סוכריות. פניני שוקולד, קליק, אגוזים. קוקוס ועוד...
3.3.3077

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מתאים להכנה עם ילדים, עוגת השבוע, ראש השנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים