• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מאפין אוכמניות וקראמבל

7 במרץ 2017 by דנה רביב 5 תגובות

מאפין אוכמניות וקראמבל מרשים במיוחד! עוגת וניל נימוכה עם נגיעות של אוכמניות טריות ורכות
ועדיין לא הזכרתי את פירורי הקראמבל הפריך והמתוק כדי להשלים את הפינוק המושלם…
שווה כל רגע!

הדפסה
מאפין אוכמניות וקראמבל
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ 1 כוס אוכמניות טריות
ציפוי קראמבל:
  • ½ כוס קמח
  • 50 גרם חמאה קרה
  • קורט מלח
  • ½ כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה או לבן
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מנפים את המרכיבים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה (לא המקציף), מערבבים חמאה וסוכר למשך כדקה עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים תמצית וניל וביצה אחת ומערבבים שוב במהירות בינונית, עוצרים ובעזרת מרית מגרדים את החמאה בדפנות הקערה. ממשיכים להוסיף את שתי הביצים הנותרות אחת אחת באותה הדרך.
  5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השמנת, בוחשים במהירות נמוכה כדי שהשמנת תתמזג פנימה.
  6. מוסיפים מחצית מכמות תערובת הקמח ומפעילים את המיקסר שוב במהירות איטית ומגרדים בעזרת המרית את הדפנות של הקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים לאט עד לתערובת חלקה וקרמית.
  7. מקמחים מעט את האוכמניות ומקפלים לתוך התערובת.
  8. יוצקים לתבניות מאפין עד ל- ¾ מהגובה.
הכנת הקראמבל:
  1. מערבבים את כל המרכיבים בידיים עד לתערובת פירורית.
  2. מפזרים מעט מהקראמבל מעל לכל מאפין.
  3. אופים למשך 25-28 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
3.3.3077

מתוייק תחת: עוגות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. דנה תגובה מאת:

    21 ביולי 2017 אל15:19

    לא רשום כמה אוכמניות

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 ביולי 2017 אל14:27

      היי דנה,
      תודה על תגובתך, המתכון עודכן…
      אני משתמשת בכוס ורבע של אוכמניות טריות אך תוכלי להפחית או להוסיף לפי טעמך האישי.
      יום מקסים

      הגב
  2. כוכי תגובה מאת:

    25 באפריל 2017 אל23:32

    אלופים אתר מדהים תודה בעלי מרוצה

    הגב
    • כוכי תגובה מאת:

      25 באפריל 2017 אל23:33

      אלופים אתר מעולה בעלי מ…רוצה!!!

      הגב
      • דנה רביב תגובה מאת:

        26 באפריל 2017 אל11:11

        היי כוכי,
        תענוג לנו לקרוא את תגובתך…
        תודה רבה ויום מקסים

        הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים