מאפין אוכמניות וקראמבל

מאפין אוכמניות וקראמבל מרשים במיוחד! עוגת וניל נימוכה עם נגיעות של אוכמניות טריות ורכות
ועדיין לא הזכרתי את פירורי הקראמבל הפריך והמתוק כדי להשלים את הפינוק המושלם…
שווה כל רגע!

מאפין אוכמניות וקראמבל
מאת:
מרכיבים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
ציפוי קראמבל:
  • ½ כוס קמח
  • 50 גרם חמאה קרה
  • קורט מלח
  • ½ כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה או לבן
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מנפים את המרכיבים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה (לא המקציף), מערבבים חמאה וסוכר למשך כדקה עד לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים תמצית וניל וביצה אחת ומערבבים שוב במהירות בינונית, עוצרים ובעזרת מרית מגרדים את החמאה בדפנות הקערה. ממשיכים להוסיף את שתי הביצים הנותרות אחת אחת באותה הדרך.
  5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השמנת, בוחשים במהירות נמוכה כדי שהשמנת תתמזג פנימה.
  6. מוסיפים מחצית מכמות תערובת הקמח ומפעילים את המיקסר שוב במהירות איטית ומגרדים בעזרת המרית את הדפנות של הקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים לאט עד לתערובת חלקה וקרמית.
  7. מקמחים מעט את האוכמניות ומקפלים לתוך התערובת.
  8. יוצקים לתבניות מאפין עד ל- ¾ מהגובה.
הכנת הקראמבל:
  1. מערבבים את כל המרכיבים בידיים עד לתערובת פירורית.
  2. מפזרים מעט מהקראמבל מעל לכל מאפין.
  3. אופים למשך 25-28 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.





3 תגובות עבור - “מאפין אוכמניות וקראמבל”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *