קובה סלק

קובה סלק הוא ללא ספק המתכון המבוקש ביותר שלי! ויש לכך סיבה טובה, היא הקובה המפורסמת ביותר בעדה העיראקית וגם הכי טעימה (לדעת רבים). לקובה סלק יש טעם מתקתק עם נגיעה חמצמצה וכשהסלק טוב הקובה מקבלת גוון אדום בוהק מדהים. לא צריך לחשוש מהכנת קובות, אכן דרושה מיומנות מסויימת ביצירת הכופתאות אבל אין סיבה לא לנסות, הטעם יהיה מושלם.

קובה סלק
מאת:
מרכיבים
מרכיבים לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 סלק טרי (חצוי ופרוס לפרוסות דקות מאוד)
  • 1 סלק מגורר בפומפיה גסה (ניתן לפרוס במקום לגרר)
  • ¼ כוס סוכר
  • חצי לימון סחוט
  • 6-7 כוסות מים
מרכיבים לקובה:
  • 5 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • 2 כוסות מים
מרכיבים למילוי הקובה:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4-5 עלי סלרי קצוצים (ללא הגבעול)
  • 1 כפית תבלין בהרט
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • ¾ כפית מלח
הוראות הכנה
הכנת הרוטב:
  1. מניחים סיר עמוק מעל להבה בינונית גבוהה (רצוי סיר גדול כדי שהקובות לא ידבקו)
  2. יוצקים 4 כפות שמן ואת הבצל הקצוץ ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את הסלקים ומטגנים 4 דקות.
  4. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון.
  5. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים.
  6. מבשלים למשך כ-40 דקות עד שהסלק מתרכך. (טועמים כדי לוודא שהוא רך מספיק).
  7. בינתיים מכינים את הקובות.
הכנת המילוי:
  1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל הקצוץ והסלרי הקצוץ. מוסיפים מלח, פלפל שחור ובהרט ומערבבים היטב. מניחים בצד.
הכנת ציפוי הסולת:
  1. בקערה גדולה מערבבים את הסולת עם המלח ומוסיפים מים.
  2. לשים היטב בידיים עד לקבלת תערובת רכה ומניחים בצד ל-10 דקות. (לפעמים יש להוסיף מעט מים או סולת עד שמגיעים למרקם הרצוי)
הכנת הקובות:
  1. מניחים קערה עם מים בצד כדי להרטיב את הידיים.
  2. מחלקים את תערובת הסולת לכ-40 יחידות.
  3. לפני כל קובה דואגים להרטיב את הידיים.
  4. מניחים חתיכה אחת מהבצק ומניחים בכף היד ובעזרת האצבעות ביד השניה משטחים את הבצק עד שיכסה את כל כף היד. (שלא יהיה דק מידי כדי שלא יקרע)
  5. מניחים חתיכה קטנה מתערובת הבשר במרכז הבצק ועוטפים אותו בבצק הסולת. אם יש חור או פתח ניתן להשלים בעזרת עוד בצק ולהדק.
  6. מגלגלים את הקובה לכדור ומניחים על משטח רטוב (קרש חיתוך או מגש).
  7. לאחר שכל הקובות מוכנות והרוטב מוכן ובמצב רתיחה כלומר מבעבע, ניתן להכניס חצי מכמות הקובות (בידיים רטובות מגלגלים ומניחים בעדינות בסיר).
  8. לאחר 5 דקות מכניסים את הקובות הנוספות.
  9. מבשלים 20 דקות ולאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול, ניצן להוסיך עוד לימון או סוכר לפי מה שאוהבים.

תמונות הכנה

 





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *