אורז פרסי

אין כמו ריח של אורז עם המון עשבי תיבול ארומטיים שנותנים לו ריח משגע.
האורז מתבשל במשך 20 דקות ולאחר מכן מוסיפים בצל שטוגן עד הזהבה ומחכים בסבלנות שהקסם יתרחש…
התוצאה: אורז מושלם וריחני עם בצל מתוק ורך…
קדימה לשדרג את מתכוני האורז שלכם.


אורז פרסי
מאת:
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילה שמיר קצוץ
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • ½ חבילה כוסברה קצוצה
  • 4-5 עלי נענע - לא חובה אך מאוד מוסיף
לסיום הבישול:
  • 1 בצל גדול חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות
  • 3 כפות שמן
הוראות הכנה
  1. מחממים 3 כפות שמן בסיר בינוני על להבה בינונית גבוהה ( הסיר צריך להיות עם שכבה נגד הדבקות, נון סטיק).
  2. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים כדי לצפות את כל גרגירי האורז בשמן.
  3. מוסיפים מלח ואת כל הירק הקצוץ ומערבבים.
  4. יוצקים את המים, מערבבים ומכסים.
  5. מביאים לרתיחה בערך 2 דקות.
  6. בוחשים מעט ומעבירים את הסיר ללהבה הקטנה ביותר .
  7. מבשלים למשך 20 דקות בלי לפתוח את הסיר.
  8. כמה דקות לפני שמסיימים את בישול האורז מטגנים במחבת את פרוסות הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה
  9. כאשר זמן הבישול של האורז מסתיים, פותחים את הסיר
  10. יוצקים מעל את הבצל המטוגן עם השמן שנותר במחבת ובוחשים בעדינות כדי לא לשבור את גרגירי האורז.
  11. מכבים את הלהבה ומניחים לאורז לפחות 10 דקות כאשר הוא מכוסה.

 





כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *