חיתוכיות תפוחים

לפעמים מתחשק לך לגוון, להכין קינוח טעים שירשים את האורחים. חיתוכיות תפוחים הוא בדיוק קינוח כזה, קוביות רכות ונימוחות של בצק חמאה בריח תפוחים וקינמון… וכדי להשלים את הפינוק אנו מוסיפים שכבה יפה של קראמבל פירורים מתוק.
להגשה מושלמת נוסיף לצד החיתוכיות כדור גלידה וניל ו.. המשימה הושלמה! תענוג בצלחת.

חיתוכיות תפוחים
מאת:
מרכיבים
לתחתית הבצק:
  • 1 חבילה חמאה רכה בטמפ החדר (100 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח תופח
למילוי:
  • 3 תפוחים ירוקים גדולים מסוג גראנד סמית
  • 3 כפות סוכר חום
לתחתית הקראמבל:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה
הוראות הכנה
הכנת מילוי התפוחים:
  1. קולפים את התפוחים ומגררים בפומפיה גסה
  2. מפזרים 3 כפות סוכר חום ומערבבים
  3. מניחים את תערובת התפוחים בצד על מנת שהתפוחים יגירו נוזלים.
הכנת הקראמבל:
  1. מוציאים את החמאה מהמקרר וחותכים לקוביות.
  2. מניחים בקערה את הקמח, מלח, סוכר והקינמון ומערבבים מעט בעזרת הידיים.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה
  4. נעזרים באצבעות כדי פורר את החמאה לתוך תערובת הקמח וליצור פירורי בצק.
  5. מניחים במקרר.
הכנת תחתית הבצק:
  1. בקערה גדולה מערבבים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל וביצה עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד שנוצר בצק אחיד (חשוב להפסיק ללוש לאחר שהבצק אחיד).
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך 20-30 דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מניחים את הבצק בתבנית בגודל של 30x40
  6. משטחים בעזרת הידיים את הבצק לשכבה אחידה.
  7. אופים למשך כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  8. מוציאים את הבצק מהתנור (משאירים אותו דולק על 180 מעלות, העוגיות יחזרו לתנור בקרוב)
הרכבת העוגיות:
  1. סוחטים מעט את מילוי התפוחים (המילוי מפריש נוזלים כאשר הוא בהמתנה) ומפזרים בשכבה אחידה מעל לבצק האפוי.
  2. מוציאים מהמקרר את תערובת הקראמבל ומפזרים אותה מעל לשכבת התפוחים.
  3. מחזירים את המגש עם העוגיות לתנור למשך כ-20-25 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
  4. מוציאים את העוגיות מהתנור לצינון כ 5-10 דקות
  5. חותכים לריבועים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה

 





2 תגובות עבור - “חיתוכיות תפוחים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *