• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגת תפוחים

26 באוגוסט 2016 by דנה רביב 2 תגובות

אחת העוגות האהובות ביותר עליי היא עוגת תפוחים בחושה.
הכנתי הרבה עוגות תפוחים בשנים האחרונות אך אף אחת לא זכתה לקבל את תואר הכבוד לעוגה המושלמת שלי, עד שהגיע לידיי מתכון עתיק של סבתו של בעלי, אשה יקרה מאוד לליבי. זכיתי לאהוב אותה וללמוד ממנה דבר או שניים בבישול מרוקאי.
היא נתנה לי במתנה את המתכון לעוגת התפוחים המושלמת! רכה, ריחנית במיוחד, ועסיסית מאוד.
מתאימה מאוד לאירוח בראש השנה מאחר והיא פרווה וממש קלה ומהירה להכנה, תהיו מוכנים לריח קינמון מושלם בבית…

הדפסה
עוגת תפוחים
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  40 דקות
זמן כולל:  50 דקות
מרכיבים
  • 3 תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמיט
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית קינמון
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מפזרים מעל לקוביות התפוחים 3 כפות סוכר חום ומערבבים. מניחים בצד.
  4. יוצקים לקערה גדולה ביצים, כוס סוכר, שמן וסוכר וניל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הקמח והקינמון ובוחשים. התערובת צריכה להיות סמיכה ודביקה.
  6. יוצקים לתערובת העוגה את קוביות התפוחים ומערבבים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.
  7. משמנים תבנית בקוטר 26 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
  8. יוצקים לתבנית את תערובת העוגה ומכניסים לתנור.
  9. אופים למשך 40-42 דקות, נועצים שיפוד או קיסם במרכז העוגה ומוודאים שהוא יוצא יבש.
  10. מניחים לעוגה להתקרר מעט ומכסים אותה על מנת שלא תתייבש.
  11. כאשר העוגה התקררה, מפזרים אבקת סוכר.
3.3.3077

עוגת תפוחים – סרטון הכנה

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:יום כיפור, סוכות, ראש השנה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. אלונה תגובה מאת:

    27 בדצמבר 2018 אל9:01

    האם אפשר להכפיל את הכמויות לעוגה יותר גדולה בתבנית מרובעת?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      13 בינואר 2019 אל11:51

      היי אלונה
      כמות כפולה תצריך זמן ארוך של אפייה מה שיגרום לעוגה יבשה,
      ממליצה להכין לפי הכמות הכתובה ואם צריך פשוט מכינים 2…
      שבוע טוב

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים