מרק עדשים צבעוני הוא פשוט בריאות בצלחת.
שילוב של שלושה סוגי עדשים נותן למרק טקסטורות שונות מאחר וכל סוג מתרכך יותר או פחות… מה שהופך את המרק למרק עדשים מעניין שיפתיע קצת את הסועדים. כדי לשדרג את המרק אפילו יותר, אני מוסיפה הרבה סלרי שמקנה לו ריח מדהים ומעט כורכום ותבלין חוואיג׳, הטעם פשוט ממכר.
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 שן שום גדולה כתושה או 2 קוביות שום קפוא
- 1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ דק (אפשר חצי או בכלל לא לשים)
- 1 כוס עדשים חומות/ירוקות
- ½ כוס עדשים כתומות
- ½ כוס עדשים שחורות
- 1 כפית תבלין חוואיג׳
- ¼ כפית כורכום
- ½ 1 כפיות מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 ליטר מים
- 3-4 גבעולי סלרי קצוץ
הוראות הכנה
- שוטפים היטב את כל העדשים ומסננים.
- בסיר בינוני מחננים 2 כפות שמן על להבה בינונית גבוהה.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים 2 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים שום כתוש וצ׳ילי ובוחשים.
- מוסיפים את העדשים ומטגנים למשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, חוואיג׳ וכורכום.
- יוצקים את המים והסלרי ומערבבים.
- מביאים לרתיחה (כ-10 דקות).
- מנמיכים את את הלהבה ומבשלים 40 דקות.
- בוחשים מעט ומתקנים תיבול במידה וצריך.
כתיבת תגובה