• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

עוגיות חמאה

2 בדצמבר 2015 by דנה רביב 4 תגובות

ההתמכרות הכי קשה שיש אצלי בבית! (חוץ מבעלי שמכור לשוקולד…),
עוגיות חמאה משלושה מרכיבים! רכות ונימוכות מאוד כאלה שאי אפשר להפסיק לאכול!
אין צורך לקרר את הבצק, אין צורך להשתמש במעבד מזון… רק לערבב, לרדד ולקרוץ צורות.
כמו שתראו בתמונות, הכנתי לכבוד מסיבת חנוכה עוגיות בצורת סביבונים.
אני מזהירה מראש, תכפילו כמויות!

הדפסה
עוגיות חמאה
מאת: דנה רביב
מספר מנות: 50
זמן הכנה:  20 דקות
זמן בישול:  15 דקות
זמן כולל:  35 דקות
מרכיבים
  • 200 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח
להגשה:
  • אבקת סוכר.
הוראות הכנה
  1. מכינים מראש את החמאה בקערה כדי שתהיה רכה לחלוטין.
  2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  3. מוסיפים לקערה עם החמאה את האבקת סוכר (רצוי לנפות) מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.
  4. מוביפים את הקמח (רצוי לנפות) מערבבים בעזרת כף עד שנוצר בצק פירורי.
  5. מהדקים את הבצק בעזרת הידיים לכדור.
  6. מקמחים את משטח העבודה ואת כדור הבצק ומרדדים בעדינות עד לגובה של כחצי ס״מ (הבצק מאוד רך ועדין ולכן אין צורך ללחוץ עליו בחוזקה עם המערוך)
  7. קורצים צורות ומרימים אותם בזהירות בעזרת סכין דקה או מרית לעוגה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים למשך 15-16 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. (לא משחימות)
  9. מניחים לעוגיות להתקרר ומפזרים אבקת סוכר.
3.3.3077

תמונות הכנה

עוגיות חמאה - לפני אפייה
עוגיות חמאה – לפני אפייה
עוגיות חמאה - לאחר אפייה
עוגיות חמאה – לאחר אפייה
עוגיות חמאה - לאחר אפייה 2
עוגיות חמאה – לאחר אפייה 2

מתוייק תחת: עוגיות מתוייג כ:חנוכה, ליד הקפה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. יעלי תגובה מאת:

    23 בדצמבר 2019 אל15:28

    דנה יקירה,חג שמח לך ולמשפחתך! אפשר להחליף חצי מכמות הקמח באבקת שקדים טחונים?? ( כוס אחת)?מקוה שתשיבי במהרה מפני ש"תפקידי" להביא את העוגיות! תודה!!!

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בדצמבר 2019 אל11:51

      היי יעל
      מתנצלת אם לא הספקתי לראות את התגובה שלך בזמן…
      אני לא ממליצה להחליף את הקמח בשקדים מאחר והן עלולות להתפורר…
      תוכלי לנסות את המתכון הבא: עוגיות שקדים טחונים

      חג שמח לך ולמשפחתך!

      הגב
  2. אילנית תגובה מאת:

    2 ביוני 2017 אל14:14

    האם אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      4 ביוני 2017 אל8:50

      היי אילנית.
      כמובן שאפשר להשתמש במחמאה במידה ורוצים פרווה.
      שבוע טוב

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים