• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פסטרמה ביתית

10 בנובמבר 2015 by דנה רביב 2 תגובות

פסטרמה ביתית כל כך מהירה וקלה להכנה שאין שום סיבה לקנות פסטרמה בסופר!
מכינים נתח אחד שמכיל כמות ענקית של פסטרמה ונהנים כל השבוע…(זה יתחסל תוך יומיים).
תוכלו לתבל כרצונכם ולשלב טעמים שאתם אוהבים ולהנות לארוחת צהריים בריאה!
תוכלו לשתף את הילדים בבחירת התיבול ולהכין כריכים משגעים לביה״ס ללא חומרים משמרים או תוספים!!!
עד שלא תנסו לא תדעו עד כמה זה פשוט.

הדפסה
פסטרמה ביתית
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • חצי חזה הודו טרי (חלק אחד בערך 800 גרם)
לתמיסת המלח:
  • 4 כוסות מים
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות מלח
  • 2 עלי דפנה (לא חובה אם אין)
לציפוי הפסטרמה:
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כף חרדל (לא חובה אבל מאוד מומלץ)
  • ניתן לגוון בטעמים אחרים או נוספים כגון: פלפל שחור גרוס, רוטב צ׳ילי מתוק, תימין יבש, פפריקה מעושנת או חריפה ועוד.
הוראות הכנה
הכנת תמיסת המלח להשרייה:
  1. בקערה גדולה ועמוקה או בקופסא עמוקה מערבבים את המים, מלח, סוכר ועלי הדפנה.
  2. שוטפים את חזה ההודו ומניחים בתמיסת המלח, יש לוודא שהמים מכסים את הנתח.
  3. סוגרים ומניחים במקרר ללילה. אם משתמשים בקערה ניתן לסגור בניילון נצמד.
הכנת הפסטרמה:
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מוציאים את חזה ההודו מהתמיסה ומניחים במגש, מנגבים מעט בנייר סופג כדי להסיר את עודפי הנוזלים ולאפשר לתיבול להצמד לנתח ההודו.
  3. אופצייה: ניתן לקשור את חזה ההודו בחוט קשירה לאפייה כדי לתת לו צורה יותר הדוקה -לא חובה.
  4. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי התיבול שבחרתם.
  5. מורחים את תערובת התיבול על כל נתח ההודו עד שכולו מכוסה בתיבול. רצוי בעזרת הידיים.
  6. צולים בתנור למשך 20 דקות ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומכסים את חזה ההודו ברדיד אלומיניום.
  7. ממשיכים לצלות למשך 20-25 דקות נוספות- תלוי בגודל בנתח. (מידי פעם כדאי להרטיב את הפסטרמה עם הנוזלים שבתבנית בעזרת כף.
  8. בתום האפייה מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט לפני שפורסים.
  9. ניתן לאכול חם או קר כרצונכם.
3.5.3251

תמונות הכנה

פסטרמה ביתית - לפני אפייה
פסטרמה ביתית – לפני אפייה
פסטרמה ביתית - לאחר אפייה
פסטרמה ביתית – לאחר אפייה
פסטרמה ביתית – הפסטרמה מוכנה

מתוייק תחת: עוף ובשר

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. חלי תגובה מאת:

    15 בנובמבר 2015 אל13:15

    שלום לך
    מזה אומר לצלות? זה בגריל או שמחממים
    את התנור 200 מעלות באופן רגיל?

    שאלתי לפני כמה זמן שאלה ולא ענית לי עליה
    אין לך במקרה מתכון של כרוב ממולא?
    תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      15 בנובמבר 2015 אל21:53

      היי חלי, הכוונה היא לתוכנית אפייה רגילה ולא גריל.
      לגבי שאלתך השנייה, אני מתנצלת כנראה שלא ראיתי ולכן לא עניתי לך קודם.
      כרגע אין מתכון לכרוב ממולא אך יהיה בקרוב…
      שבוע טוב…

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים