אז מאחר ועכשיו ל״ג בעומר אני חייבת להתוודות שאני מחכה רק לתפוחי האדמה הנימוחים והטעימים שיוצאים מהמדורה???
אין ספק שגם כשמדליקים מנגל אני דואגת קודם כל להכניס כמה תפוחי אדמה לתוך הגחלים…
אבל מה עושים בבית כדי לקבל לפחות משהו דומה? מסתבר שזה קל מאוד ומהיר מאוד – תפוחי אדמה שלמים בתנור!
תפוחי האדמה יכולים להיות כתוספת נהדרת לכל ארוחה או ארוחה קלילה בפני עצמה…
בנוסף ניתן לחצות אותם לאחר האפייה ולפזר חמאה וגבינה ולהכניס ל-3 דקות לתנור (כל סוג של גבינה יהיה נהדר).
המשקיעים מבינכם יכולים להכין רוטב שמנת עם פטריות ולהתענג על ארוחת ערב מדהימה.
מרכיבים
- 8-10 תפוחי אדמה בינוניים (אם יש מקום בתבנית אפשר יותר)
- 1 קילו מלח גס לבישול ואפייה
- מעט שמן זית
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.
- מפזרים בשכבה אחידה את המלח על גבי כל שטח נייר האפייה.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אני שוטפת גם בסבון).
- מנגבים את תפוחי האדמה ומניחים מעל לשכבת המלח.
- מטפטפים מעט שמן זית על כל תפוחי האדמה.
- אופים בתנור למשך שעה וחצי, אין צורך להפוך אותם.
כתיבת תגובה