• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק עדשים צהוב

23 בנובמבר 2014 by דנה רביב 6 תגובות

התחזית הקרירה של סוף השבוע עשתה לי חשק למרק קצת שונה… מרק עדשים צהוב.
מרק עדשים בצבע צהוב שפשוט ממלא את הבית בריח מחמם.
את הצבע המשגע הוא מקבל מהכורכום הנפלא ואת הטעם בזכות הבצל, אבל את הריח הנהדר מעניקה לו הכוסברה באהבה רבה.
אז קדימה למה מחכים? הכינו מרק קצת שונה בקלי קלות.

הדפסה
מרק עדשים צהוב
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  15 דקות
זמן בישול:  45 דקות
זמן כולל:  1 שעה
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים
  • 1-2 שיני שום טרי
  • ½ 1 כוסות עדשים כתומות (רצוי מהסוג הבהיר)
  • 2 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית כורכום
  • ¼ כפית תבלין חוואיג׳ למרק (לא חובה)
  • 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
  • ½ 1 ליטר מים
  • חופן כלי כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
  1. שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
  2. חוצים את הבצל לשני חצאים ופורסים לפרוסות דקות.
  3. מחממים סיר על להבה בינונית.
  4. יוצקים את השמן ומוסיפים את הבצל.
  5. מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהוא מעט מתרכך. (לא משחימים אותו)
  6. כותשים את השום ומוסיפים לבצל, (יש לשים לב שהלהבה לא גבוהה מידי מאחר וצריך רק לאדות)
  7. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים.
  8. מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומגבירים את הלהבה עד לרתיחה.
  9. כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 40 דקות. (יש לערבב את המרק באמצע הבישול)
  10. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
  11. מבשלים למשך 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
3.2.2885

מרק עדשים צהוב – תמונות הכנה

טיגון הבצל
טיגון הבצל
הוספת העדשים
הוספת העדשים
הוספת המים
הוספת המים
הוספת הכוסברה
הוספת הכוסברה

מתוייק תחת: מרקים מתוייג כ:ארוחת צהריים, צמחוני

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. מיטל אולמן תגובה מאת:

    15 ביוני 2016 אל9:32

    מרק מעולה!!! הילדים שלי עפים עליו. הוספתי לו שידרוג קל….בשלב האידוי של הבצל והעדשים הצהובות אני מוסיפה בטטה מגוררת פנימה. היא מוסיפה טעם וסמיכות פנטסטית למרק. בתאבון

    הגב
  2. ענתי תגובה מאת:

    1 בדצמבר 2014 אל14:39

    המרק נראה מדהים. לא צריך להשרות את העדשים?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      14 בדצמבר 2014 אל9:07

      היי ענת, אני מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר…
      אין צורך בהשריית העדשים.
      יום נעים.

      הגב
  3. ענתי תגובה מאת:

    30 בנובמבר 2014 אל12:15

    היי דנה -המרק נראה משגע.האם את העדשים הכתומות-אין צורך להשרות? אלא רק לשטוף ולסנן?תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      2 בדצמבר 2014 אל9:40

      היי ענת, אין צורך להשרות את העדשים, רק לשטוף ולסנן.
      אכן המרק מאוד טעים.
      יום מקסים

      הגב
  4. ארנה תגובה מאת:

    30 בנובמבר 2014 אל7:49

    מאד אוהבת את המתכונים שלך טעימים להפליא תודה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים