• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

מרק עדשים ודלעת

3 בנובמבר 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

כשבחוץ אפור וקר, אין כמו מרק טוב שיחמם את החורף. ישנם המון סוגי מרקים קלאסיים כמו מרק עדשים או מרק בטטה, אבל לפעמים מתחשק משהו חדש וטעים ומהנקודה הזו נולד מרק עדשים ודלעת. השילוב של מרק עדשים עשיר עם דלעת מתוקה יוצר מרק עם מרקם קרמי קליל אך משביע בזכות מנת העדשים.
המתכון עצמו פשוט להכנה.

הדפסה
מרק עדשים ודלעת
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • ½ 1 כוסות עדשים חומות קטנות שטופות היטב
  • 1.5 ליטר מים
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית כורוכום
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • 500 גרם דלעת מגוררת גס
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר על להבה גבוהה ויוצקים שמן.
  2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  3. מטגנים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות.
  4. קוצצים היטב את השום ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את העדשים השטופות ומערבבים.
  6. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים.
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מבשלים למשך 40 דקות.
  8. מוסיפים את הדלעת ומערבבים. ממשיכים לבשל למשך 15 דקות נוספות.
  9. בתום הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ובוחשים מעט. מבשלים לעוד 5 דקות ומכבים את הלהבה.
3.2.2807

מתוייק תחת: מרקים

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים