מרק עדשים ודלעת

כשבחוץ אפור וקר, אין כמו מרק טוב שיחמם את החורף. ישנם המון סוגי מרקים קלאסיים כמו מרק עדשים או מרק בטטה, אבל לפעמים מתחשק משהו חדש וטעים ומהנקודה הזו נולד מרק עדשים ודלעת. השילוב של מרק עדשים עשיר עם דלעת מתוקה יוצר מרק עם מרקם קרמי קליל אך משביע בזכות מנת העדשים.
המתכון עצמו פשוט להכנה.

מרק עדשים ודלעת
מאת:
מרכיבים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • ½ 1 כוסות עדשים חומות קטנות שטופות היטב
  • 1.5 ליטר מים
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית כורוכום
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • 500 גרם דלעת מגוררת גס
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר על להבה גבוהה ויוצקים שמן.
  2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.
  3. מטגנים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות.
  4. קוצצים היטב את השום ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את העדשים השטופות ומערבבים.
  6. מוסיפים את התבלינים והמים ומערבבים.
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה, מבשלים למשך 40 דקות.
  8. מוסיפים את הדלעת ומערבבים. ממשיכים לבשל למשך 15 דקות נוספות.
  9. בתום הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ובוחשים מעט. מבשלים לעוד 5 דקות ומכבים את הלהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *