תבשיל עוף בבצל וגזר גמדי

להכין עוף לארוחת צהריים זה ממש לא קשה, אבל לפעמים כדאי לגוון לטעמים קצת שונים…
תבשיל עוף מתקתק עם בצל וגזר גמדי היא מנה טעימה מאוד ולא מסובכת כלל להכנה.
אני ממליצה להגיש את התבשיל הזה עם קוסקוס או אורז לבן.
טעים טעים טעים…

תבשיל עוף בבצל וגזר גמדי
מאת:
זמן הכנה: 
זמן בישול: 
זמן כולל: 
מרכיבים
  • 3 כפות שמן
  • 8 חלקי עוף
  • 3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 400 גרם גזר גמדי (חצי שקית של גזר גמדי קפוא)
  • 2-3 שיני שום
  • 2 כפות דבש
  • 1 כוס מים
  • ½ כפית פפריקה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
הוראות הכנה
  1. מחממים סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה.
  2. יוצקים 3 כפות שמן ומניחים בזהירות את שוקי העוף, מתבלים במלח ופלפל.
  3. הופכים את השוקיים לצד השני ומתבלים גם בצד זה.
  4. כאשר העוף מושחם משני הצדדים מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
  5. מחזירים את הסיר ללהבה ומוסיפים את הבצלים.
  6. מטגנים למשך 5 דקות, מערבבים מידי פעם.
  7. קוצצים את השום ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה.
  8. מתבלים במלח. פלפל, פפריקה, כמון וכורכום ומערבבים.
  9. מוסיפים את הדבש.
  10. מסדרים את חלקי העוף בין תערובת הבצלים ויוצקים את המים.
  11. בוחשים מעט ומכסים.
  12. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  13. מבשלים למשך 20 דקות ואז הופכים את העוף לצד השני ומוסיפים את הגזר הגמדי.
  14. מבשלים למשך 30 דקות נוספות. יש לערבב מידי פעם ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

תמונות הכנה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *