• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי תפוחים

7 באוקטובר 2014 by דנה רביב כתוב תגובה

תמיד יש לי התלבטות אם להכין פאי תפוחים או קרמבל תפוחים, בערב ראש השנה לא היה לי זמן להתלבטות אז פשוט אפיתי פאי קרמבל.
תפוחים מתוקים ורכים מתובלים בקינמון על תחתית של בצק פריך שכמובן ספג את טעמי התפוחים.
אם זה לא מספיק מושחת אז את כל העוגה הנפלאה הזו מכסה שכבת פירורים קריספית מאוד להשלמת המרקם המושלם.
אז בקיצור רוצו להכין עוגה בלתי נשכחת!

הדפסה
פאי תפוחים
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26-27 ס״מ בעלת שוליים גבוהים
משקל מטבח
כוסות מדידה
מעבד מזון
מקציף ידני (אופציונלי)
מאת: דנה רביב
מרכיבים
לתחתית הבצק הפריך:
  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • ½ 1 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים
למילוי התפוחים:
  • 4 תפוחי גרנד סמית (ירוקים)
  • 2 תפוחים אדומים (רצוי מסוג פינק ליידי)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס סוכר חום כהה (מהסוג הדביק)
  • 2 כפיות שטוחות קינמון טחון
  • ½ 1 כפות קורנפלור
לקרמבל:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת הבצק:
  1. במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
  2. טורפים את הביצה עם מים ומוסיפים לקמח.
  3. מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק. (במידה וצריך מוסיפים עוד מים או קמח כדי לקבל בצק לא דביק מידי)
  4. מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
  5. מרדדים את הבצק למשטח עגול בעובי של כחצי ס״מ ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר של 26-27 ס״מ עם שוליים גבוהים ומניחים לו להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא על מנת למנוע מצב שבו השוליים יורדים מטה יותר מידי. (קצת זה בסדר).
  6. אופים ב-180 מעלות 25 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
  1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בקוטר של כס״מ ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את שני סוגי הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את קוביות התפוחים לתבנית עם תחתית הבצק ללא הנוזל.
  4. מוסיפים קונפלור לנוזל שהגירו התפוחים בקערה ומערבבים עד שאין גושים.
  5. יוצקים באופן שווה את הנוזל מעל לתפוחים.
הכנת הקרמבל:
  1. מוציאים את החמאה מהמקרר וחותכים לקוביות.
  2. מניחים בקערה את הקמח, מלח, סוכר והקינמון ומערבבים מעט בעזרת הידיים.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה
  4. נעזרים באצבעות כדי פורר את החמאה לתוך תערובת הקמח וליצור פירורי בצק.
  5. מפזרים את פירורי הקרמבל מעל לתפוחים באופן שווה.
  6. אופים בתנור (180 מעלות) למשך 45-50 דקות עד שהקרמבל שחום.
  7. מניחים לפאי להתקרר מעט לפני שחותכים. רצוי לאכול את הפאי בטמ״פ החדר.
הערות
כדאי לשמור את הפאי במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה
3.3.3077

 

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:ליד הקפה, סוכות, עוגות מיוחדות, עוגת השבוע, ראש השנה

Reader Interactions

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים