פאי תפוחים

תמיד יש לי התלבטות אם להכין פאי תפוחים או קרמבל תפוחים, בערב ראש השנה לא היה לי זמן להתלבטות אז פשוט אפיתי פאי קרמבל.
תפוחים מתוקים ורכים מתובלים בקינמון על תחתית של בצק פריך שכמובן ספג את טעמי התפוחים.
אם זה לא מספיק מושחת אז את כל העוגה הנפלאה הזו מכסה שכבת פירורים קריספית מאוד להשלמת המרקם המושלם.
אז בקיצור רוצו להכין עוגה בלתי נשכחת!

פאי תפוחים
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26-27 ס״מ בעלת שוליים גבוהים
משקל מטבח
כוסות מדידה
מעבד מזון
מקציף ידני (אופציונלי)
מאת:
מרכיבים
לתחתית הבצק הפריך:
  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • ½ 1 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים
למילוי התפוחים:
  • 4 תפוחי גרנד סמית (ירוקים)
  • 2 תפוחים אדומים (רצוי מסוג פינק ליידי)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס סוכר חום כהה (מהסוג הדביק)
  • 2 כפיות שטוחות קינמון טחון
  • ½ 1 כפות קורנפלור
לקרמבל:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס סוכר חום בהיר מסוג דמררה
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת הבצק:
  1. במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
  2. טורפים את הביצה עם מים ומוסיפים לקמח.
  3. מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק. (במידה וצריך מוסיפים עוד מים או קמח כדי לקבל בצק לא דביק מידי)
  4. מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
  5. מרדדים את הבצק למשטח עגול בעובי של כחצי ס״מ ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר של 26-27 ס״מ עם שוליים גבוהים ומניחים לו להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא על מנת למנוע מצב שבו השוליים יורדים מטה יותר מידי. (קצת זה בסדר).
  6. אופים ב-180 מעלות 25 דקות.
הכנת מלית התפוחים:
  1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בקוטר של כס״מ ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את שני סוגי הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את קוביות התפוחים לתבנית עם תחתית הבצק ללא הנוזל.
  4. מוסיפים קונפלור לנוזל שהגירו התפוחים בקערה ומערבבים עד שאין גושים.
  5. יוצקים באופן שווה את הנוזל מעל לתפוחים.
הכנת הקרמבל:
  1. מוציאים את החמאה מהמקרר וחותכים לקוביות.
  2. מניחים בקערה את הקמח, מלח, סוכר והקינמון ומערבבים מעט בעזרת הידיים.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה
  4. נעזרים באצבעות כדי פורר את החמאה לתוך תערובת הקמח וליצור פירורי בצק.
  5. מפזרים את פירורי הקרמבל מעל לתפוחים באופן שווה.
  6. אופים בתנור (180 מעלות) למשך 45-50 דקות עד שהקרמבל שחום.
  7. מניחים לפאי להתקרר מעט לפני שחותכים. רצוי לאכול את הפאי בטמ״פ החדר.
הערות
כדאי לשמור את הפאי במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *