• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

פאי פקאן

23 בספטמבר 2014 by דנה רביב 11 תגובות

פאי פקאן הוא לטעמי הפאי הכי מוצלח. אגוזי הפקאן נאפים בתוך רוטב טופי משגע וקל מאוד להכנה, (רק שני מרכיבים)
אני אוהבת להגיש את הפאי לצד כדור גלידה והאורחים פשוט נהנים מכל ביס.
במתכון הזה תמצאו גם הסבר על הכנת תחתית הפאי שהיא עשוייה מבצק פריך אך תוכלו גם להעזר בבצק פריך מוכן ומרודד שנמצא בכל סופר… (כדאי להתאמץ קצת ולהכין לבד)

הדפסה
פאי פקאן
מאת: דנה רביב
מרכיבים
מרכיבים לבצק הפריך:
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף מים קרים
מרכיבים למילוי:
  • 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (מהסוג הדביק)
  • 250 מיליליטר שמנת מתוקה 38%
  • קורט מלח
  • ¼ 1 כוס אגוזי פקאן (קלופים ושלמים)
  • ¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים
הוראות הכנה
  1. מתחילים בהכנת הבצק:
  2. במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
  3. טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לקמח.
  4. מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק.
  5. מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
  6. ניתן לרדד כעת את הבצק לתבנית פאי בקוטר של 24 ס״מ, עובי הבצק צריך להיות כחצי ס״מ או טיפה יותר אם אוהבים תחתית מעט עבה.
  7. מניחים לבצק להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא כדי לשמור על צורתו.
  8. אופים ב-180 מעלות 25 דקות עד שהבצק מעט מזהיב.
  9. מוציאים את הבצק מהתנור אך משאירים את התנור דולק.
  10. בזמן שהבצק נאפה בתנור מכינים את המילוי.
  11. בקלחת או סיר קטן מחממים את הסוכר, המלח והשמנת, כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 2 דקות. מסירים מהאש.
  12. מפזרים את מפזרים את האגוזים הקצוצים בשכבה אחידה מעל לתחתית הבצק.
  13. מסדרים את חצאי הפקאן מעל לשכבת האגוזים הקצוצים (בצורה יפה...)
  14. בעזרת כף יוצקים בזהירות את תערובת הסירופ מעל לאגוזים. התערובת צריכה לכסות את את האגוזים לחלוטין.
  15. מכניסים בזהירות את התבנית לתנור ואופים למשך 25 דקות. רצוי להניח את התבנית מעל נייר אפייה או נייר כסף למקרה שהמילוי מעט ינזל. (זה לא אמור לקרות)
  16. בסיום האפייה מכבים את התנור ופותחים את הדלת, מניחים לפאי להתקרר 10 דקות בתנור לפני שמוציאים אותו מאחר והמילוי עדיין רך כאשר הוא חם.
  17. כאשר הפאי מתקרר הוא מתמצק וניתן לחתוך אותו.
הערות
יש לשמור את הפאי במקרר. ניתן לחמם במיקרוגל מספר שניות לפני ההגשה.
3.2.2807

 פאי פקאן – תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 4
הכנת הבצק 4
הבצק לפני הרידוד
הבצק לפני הרידוד
רידוד הבצק
רידוד הבצק
הכנסת הבצק לתבנית
הכנסת הבצק לתבנית
הבצק לפני אפייה
הבצק לפני אפייה
בצק פריך - לאחר אפייה ראשונית
בצק פריך – לאחר אפייה ראשונית
פאי פקאן - הכנת הרוטב 1
פאי פקאן – הכנת הרוטב 1
פאי פקאן - הכנת הרוטב 2
פאי פקאן – הכנת הרוטב 2
פאי פקאן - הוספת האגוזים הקצוצים
פאי פקאן – הוספת האגוזים הקצוצים
פאי פקאן - סידור חצאי הפקאן
פאי פקאן – סידור חצאי הפקאן
פאי פקאן - הוספת הרוטב
פאי פקאן – הוספת הרוטב
פאי פקאן - לפני הכניסה לתנור
פאי פקאן – לפני הכניסה לתנור
פאי פקאן - מבט מקרוב בתוך התבנית
פאי פקאן – מבט מקרוב לאחר אפייה
פאי פקאן - מבט מקרוב מחוץ לתבנית
פאי פקאן – מבט מקרוב מחוץ לתבנית
פאי פקאן מושלם !
פאי פקאן מושלם !

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:סוכות, עוגת השבוע, ראש השנה

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רוזי תגובה מאת:

    24 במאי 2020 אל8:35

    שלום,
    האם הכרחי סוכר חום מהסוג הדביק? יש לי סוכר חום דמררה הבהיר יותר…

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      27 במאי 2020 אל10:12

      היי רוזי
      הסוגר הדביק עדיף מאחר והוא גמיש יותר לאחר האפייה, תוכלי לנסות לשלב את הסוכר דמררה עם כרבע כוס דבש כדי לשמור על הגמישות.
      את יכולה להפחית טיפה מכמות הסוכר מאחר ואת מוסיפה דבש.
      חג שמח

      הגב
  2. אושרת תגובה מאת:

    20 באוגוסט 2018 אל16:59

    היי דנה יש לי שאלה
    עם אין לי מעבד מזון אני יכולה לעשות את הבצק בידיים??

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      7 בספטמבר 2018 אל17:50

      היי אושרת
      בצק פריך מכינים עם מרכיבים קרים על מנת שאכן יהיה פריך, חום הידיים ממיס את החמאה ולכן הבצק לא יצא כמו שאמור להיות, עליו להחזיר את תערובת המילוי הכבדה.

      הגב
  3. הילה תגובה מאת:

    19 באוקטובר 2016 אל7:57

    היי, ניתן להמיר את השמנת בריצ' או ריצ' קפה כדי להפוך את המלית לפרווה?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      25 באוקטובר 2016 אל10:21

      היי הילה,
      את יכולה להחליף את השמנת המתוקה בשמנת ריצ׳ אך לא בריצ׳ קפה מאחר ואחוזי השומן נמוכים מידי.
      יום מקסים.

      הגב
  4. מיכל תגובה מאת:

    8 באוקטובר 2016 אל10:00

    הי. כמה גרם אגוזי פקאן יש פאי? תודה

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      8 באוקטובר 2016 אל10:16

      שלום מיכל, בערך 200 גרם

      הגב
  5. אלין תגובה מאת:

    19 בינואר 2016 אל9:22

    היי
    במידה ואין לי מעבד מזון אפשר להשתמש במיקסר?

    הגב
  6. שוש חכם תגובה מאת:

    8 בפברואר 2015 אל21:18

    הי דנה רציתי להחמיא לך על כל המתכונים הנהדרים שלך , אני אופה הרבה ודיי טוב וממש תענוג להכין את המתכונים שלך הם כתובים בצורה ברורה ומובנת וכך גם אופן ההכנה והתמונות המצורפות . פאי הפקאן מעולה , וגם פאי התפוחים ועוגת שכבות עוגת הפירורים ממש כל הכבוד לך

    הגב
  7. ליאת אלעד תגובה מאת:

    28 בספטמבר 2014 אל18:32

    כל המתכונים שלך מעולים!
    הם כל כך ברורים, והתמונות משגעות.
    פשוט רוץ למטבח להכין.
    שאפו!!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים