• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

בצק פריך

18 בספטמבר 2014 by דנה רביב 4 תגובות

בצק פריך הוא מרכיב מאוד חשוב באפייה, ניתן להכין בעזרתו מגוון גדול של עוגות פאי, קיש ועוד…
בבצק הזה ניתן להשתמש ללא כל בעיה במאפים מתוקים ומלוחים, כאשר רוצים להכין מאפה מלוח פשוט מחליפים את כף הסוכר בכפית מלח.

הדפסה
בצק פריך
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:  10 דקות
זמן בישול:  30 דקות
זמן כולל:  40 דקות
מרכיבים
לתבנית פאי בקוטר עד 24 ס״מ
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף מים קרים
לתבנית פאי בקוטר של 26-30 ס״מ
  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • ½ 1 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים
הוראות הכנה
  1. במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
  2. טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לקמח.
  3. מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק. (במידה וצריך מוסיפים עוד מים או קמח כדי לקבל בצק לא דביק מידי)
  4. מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
  5. ניתן לרדד כעת את הבצק ולהניח לו להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא.
  6. אופים ב-180 מעלות לפחות כחצי שעה לפי הוראות ההכנה במתכון שהינכם מכינים.
הערות
יש לוודא שכל המרכיבים קרים מאוד לפני ההכנה.
במידה והבצק יוצק מעט דביק ניתן להוסיף קמח ולחילופין מים אם הוא יבש מידי.
אסור למתוח בצק פריך כאשר מעבירים אותו לתבנית.
3.2.2925

 תמונות הכנה

הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 1
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 2
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 3
הכנת הבצק 4
הכנת הבצק 4
הבצק לפני הרידוד
הבצק לפני הרידוד
רידוד הבצק
רידוד הבצק
הכנסת הבצק לתבנית
הכנסת הבצק לתבנית
הבצק לפני אפייה
הבצק לפני אפייה

מתוייק תחת: שונות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רונית תגובה מאת:

    15 בנובמבר 2014 אל12:10

    דנה שלום, האם צריך אחרי רידוד הבצק והכנסתו לתבנית לקרר אותו כחצי שעה עד שעה. והאם צריך לאפות אותו לפני שמכניסים את המילוי – אם כן האם אופים אפיה עיוורת {שמים למעלה ניר ומעליו משקולת כמו עדשים וכו' ]

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      16 בנובמבר 2014 אל10:30

      היי רונית. בכל מתכון שדורש בצק פירך יש הוראות הכנה שונות, ישנם אופים את הבצק עם המלית וישנם אופים את הבצק לפני הכנסת המלית וגם לאחר מכן.
      עליך לבדוק את המתכון בו את משתמשת וכך תדעי אם לאפות אפייה עיוורת או לא.
      אני תמיד מקפידה לקרר את הבצק לאחר הרידוד לפחות שעה במקרר או במקפיא וכך הוא לא יקרוס בשוליים.
      שבוע טוב.

      הגב
  2. ענבל תגובה מאת:

    26 בספטמבר 2014 אל8:04

    שלום, לאיזה גדול תבנית הבצק מתאים?
    חג שמח

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      26 בספטמבר 2014 אל10:19

      היי ענבל, כמות הבצק מספיקה לתבנית פאי בקוטר של 24 ס״מ.
      הוספתי במתכון את כמות המרכיבים הדרושה לתבניות גדולות יותר.
      תודה רבה על תגובתך…
      חג שמח ושנה טובה.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים