• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
בישולי

בישולי

אתר המתכונים של דנה רביב

  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים

טירמיסו

29 באוגוסט 2014 by דנה רביב 4 תגובות

מה כבר אפשר להגיד על העוגה האיטלקית הזו?!
קצפת עשירה מאוד…? ארומה וטעם קפה ממכר…? נגיעה של קקאו…?
לא פלא שזו העוגה האהובה ביותר על האיטלקים (שלדעתי הם בעלי המטבח הטעים ביותר)
המתכון שלי לעוגת טירמיסו הוא לא כמו העוגה המקורית שאותה מכינים מחלמונים ללא בישול.
אני מכינה טירמיסו קל ופשוט מאוד להכנה! תוכלו להכין בתבנית אחת גדולה או בכוסות אישיות שפשוט מחכות שיחטפו אותן מהמקרר…
אז קדימה! למה אתם מחכים?
שדרגו את קולקציית העוגות שלכם!

הדפסה
טירמיסו
מאת: דנה רביב
מרכיבים
  • 25-30 ביסקוטים
  • 500 מיליליטר- שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל
  • ½ 1 כוסות מים רותחים (לקפה)
  • 1 כפית גדושה- קפה מגורען
לקישוט:
  • 1-2 כפות אבקת קקאו
  • תבנית בגודל 30x40 ס״מ (במקור משתמשים בתבנית זכוכית שקופה)
הוראות הכנה
  1. מערבבים את המים הרותחים עם הקפה המגורען (כמו שמכינים קפה) ויוצקים לצלחת לא עמוקה מידי, מניחים בצד שיתקרר.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם חצי מכמות הסוכר לקצפת יציבה ומניחים בצד.
  3. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר שנותר עד שהיא מתרככת.
  4. מאחדים בין גבינת המסקרפונה לקצפת בתנועות קיפול עדינות. (לאט ובזהירות כדי שלא לשבור את הקצפת).
  5. טובלים בקפה אחד מהביסקוטים ומניחים בתחתית התבנית (אין צורך להספיג יותר מידי את הביסקוטים בקפה כדי שלא יהיו יותר מידי נוזלים).
  6. מכסים את כל תחתית התבנית בשכבה אחת אחידה של ביסקוטים.
  7. יוצקים חצי מתערובת המילוי מעל לביסקוטים בשכבה אחידה.
  8. מניחים שכבה נוספת של ביסקוטים טבולים בקפה.
  9. יוצקים את יתרת המילוי ומיישרים היטב את פני העוגה (ניתן ליצור טקסטורות יפות בעזרת קלף מיוחד או סכין משוננת וכו...)
  10. מפזרים בעזרת מסננת את אבקת הקקאו. כדי לקבל שכבה יפה כדאי לפזר את הקקאו מעט גבוה.
  11. מניחים לעוגה להתקרר ולהתייצב במקרר למשך לילה שלם לפחות.
הערות
העוגה אינה מכילה ג׳לטין או חומרים מייצבים אחרים ולכן ככל שתשהה יותר זמן בקירור היא תתייצב יותר.
3.2.2708

 

טירמיסו - מבט מקרוב
טירמיסו – מבט מקרוב

מתוייק תחת: עוגות מתוייג כ:מנה מיוחדת, מתאים להכנה עם ילדים, עוגות מיוחדות, עוגת גבינה, עוגת השבוע, פחות מחצי שעה, שבועות

Reader Interactions

תגובות | הוסף תגובה

  1. רונית תגובה מאת:

    11 באוגוסט 2016 אל15:43

    היי
    האם ניתן להחליף את המסקרפונה בגבינה 9% ?

    הגב
    • דנה רביב תגובה מאת:

      11 באוגוסט 2016 אל17:07

      היי רונית, תוכלי להמיר את גבינת המסקרפונה בגבינה 9%, הטרמיסו יהיה מעט רך יותר אך לא תהיה בעיה כלל, אני לפעמים מחליפה גם לגבינה 9%…
      סופש נעים.

      הגב
      • רונית תגובה מאת:

        15 באוגוסט 2016 אל11:55

        תודות לך !

        הגב
  2. nahum shemer תגובה מאת:

    6 בספטמבר 2015 אל19:11

    תודה לכם מתכונים אחלה. האם יש מתכונים ללא גלוטן. אשמח לקבל תודה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל צדדי ראשי

חיפוש מתכונים

telegram

אוהבים את מתכונים שלי? עקבו אחרי

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

מתכונים נבחרים

לחמג׳ון

לחמג׳ון

17 במרץ 2021 By דנה רביב

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

פסטה ברוטב עגבניות שרי צלויות

23 בפברואר 2021 By דנה רביב

Footer

חיפוש

חזרה לראש העמוד

© כל הזכויות שמורות 2021 ל בישולי - דנה רביב, אין להעתיק ללא רשות מפורשת בכתב

בישולי מתכוניםLogo Header Menu
  • עוף ובשר
  • דגים
  • פסטה ואורז
  • מרקים
  • סלטים
  • מאפים
  • עוגות
  • עוגיות
  • קינוחים
  • שונות
  • גאדג'טים